• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EMOJIPEDIA, IMAGAZIN.RS

07.02.2019

15:57

(VIDEO) STIŽU NOVI EMOTIKONI U 2019! Dopisivanje će postati mnogo zabavnije

Hi-Tech

(VIDEO) STIŽU NOVI EMOTIKONI U 2019! Dopisivanje će postati mnogo zabavnije

Podeli vest

Iako je to veliki broj emoji-ja, mnogi od njih i nisu toliko novi. Radije bismo rekli da će postojeći biti raznovrsniji

Organizacija Unicode Consortium je sastavila listu novih emoji-ja za ovu godinu. 

U 2019. godini će u sistem biti uključeno 230 novih opcija, od kojih 175 predstavljaju ljude i tela. Od sada, ten kože i pol parova se mogu kombinovati proizvoljno sa više od 70 različitih varijacija. 

Unicode Consortium je neprofitna organizacija koja je zadužena za standardizaciju svih znakova koji su dostupni na Internetu, kako bi oni imali isto značenje širom sveta. 



Odbor za donošenje odluka se uglavnom sastoji od velikih tehnoloških kompanija. Dakle, novi orangutan, kocka leda koja se topi ili bionička ruka nije isključivo predstavljena od strane Apple-a ili Google-a, već je ona zajednička odluka. 


Međutim, svaka kompanija na svoj način predstavlja ikone, uglavnom sa malim odstupanjem. 

Druga važna tema je prikazivanje osoba sa invaliditetom. Od sada motorizovana i ručna kolica izgledaju drugačije i dostupna su u muškoj i ženskoj verziji. 

Emoji osoba oštećenog vida sa štapom u ruci, kao i uši sa slušnim aparatom će takođe biti dostupni. I što je najbitnije, dugoočekivano belo srce nam stiže.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija