• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nedeljnik

24.04.2019

11:40

(VIDEO) JA U ZOOLOŠKOM VRTU! Ovo je prvi snimak ikada postavljen na Jutjubu

Hi-Tech

(VIDEO) JA U ZOOLOŠKOM VRTU! Ovo je prvi snimak ikada postavljen na Jutjubu

Podeli vest

Prvi video na Jutjubu je postavljen pre tačno 14 godina, 23. aprila 2005. godine, a postavio ga je jedan od koosnivača platforme Džavid Karim sa korisničkim imenom “jawed”, a video je snimio njegov drug iz srednje škole Jakov Lapicki

On je istog dana napravio i nalog na Jutjubu. Snimak u trajanju od 19 sekundi napravljen je u zoološkom vrtu u San Dijegu, a u kadru je Karim sa slonovima u pozadini.

LA Tajms istakao je da je ovaj snimak kao prvi koji je postavljen na platformi "odigrao ključnu ulogu u fundamentalnoj promeni načina na koji ljudi konzumiraju medije", ali i da je predstavljao uvod u eru snimaka u trajanju od jednog minuta. U vreme kada je Karim postavio snimak na platformu, Jutjub je još uvek bio u razvojnoj etapi, a zvanično je počeo da radi u decembru 2005. godine.

Samo godinu dana kasnije Gugl je kupio Jutjub za 1,6 milijardi dolara, i ostalo je istorija. Jutjub danas nije samo jedna od najvažnijih društvenih mreža, već i najveća platforma za striming na svetu.

Na dnevnom nivou korisnici pregledaju više od milijardu sati sadržaja. Video snimak pod nazivom "Ja u zoološkom vrtu" ("Me at the zoo") još uvek je dostupan na ovoj platformi, a danas broji više od 66 miliona pregleda, 1,8 miliona lajkova, 69 hiljada "dislajkova" i preko 2,2 miliona komentara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija