• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Informer.rs

05.10.2019

14:11

MARK ZAKERBERG O MILIJARDERIMA: Niko ne zaslužuje da ima toliko novca

Hi-Tech

MARK ZAKERBERG O MILIJARDERIMA: Niko ne zaslužuje da ima toliko novca

Podeli vest

Mark Zakerberg, peta najbogatija osoba na svetu sa mnogo milijardi dolara iza svog imena, rekao je da "razume" odakle Barnijju Sandersu ideja da "milijarderi ne bi trebalo da postoje"

- Ne znam da li imam tačan okvir koliko novca treba neko da ima, ali na nekom nivou niko ne zaslužuje da ima toliko novca - izjavio je izvršni direktor Fejsbuka kao odgovor na pitanje zaposlenog u vezi sa Sandersovim (predsednički kandidat) komentarima.

EVROPSKI SUD ODLUČIO: Fejsbuk treba da cenzuriše govor mržnje svih korisnika

Trenutno Zakerberg ima bogatstva u vrednosti od gotovo 70 milijardi dolara, a ranije se obavezao da će dati 99% svojih deonica na Fejsbuku.

- Mislim da ako učinite nešto što je dobro, bićete nagrađeni, ali mislim da je neko bogatstvo koje se može nakupiti nerazumno - rekao je on na tom događaju.

- Naša interna pitanja i odgovori jedna su od mojih najdražih tradicija, a nakon što je transkript jednog od njih objavljen na mreži početkom ove nedelje, mislio sam da bi bilo dobro pokazati svima kako izgledaju ova pitanja - napisao je Zakerberg u postu.

Foto: printscreen

 

U snimku koji brzo dospeo u medije, on komentariše drugu predsedničku kandidatkinju - senatorku Elizabet Voren - i zaposlenima priznaje da bi perspektiva i to što je njen plan kao predsednice moglo da "usisa" Fejsbuk, s obzirom na njena obećanja da će razbiti tehnološke kompanije.

FEJSBUK OD DANAS POČINJE DA SKRIVA LAJKOVE! Ovo su prve zemlje u kojima će NESTATI!

Upitan, da li može da ostane nepristrasan prema Vorenovoj posle tih izjava kaže:

- Hajde da ne raspravljamo dalje. Radije bih da neko bude izabran, čak i ako se ne slažem sa njim o svemu, nego da im dam mogućnost da kažu šta misle -

Vorenova je početkom ove godine objavila agresivni plan za razbijanje tehnoloških divova poput Facebooka, Amazona i Googlea.

- Imate nekoga poput Elizabet Voren koja misli da je pravi odgovor razbiti kompanije - rekao je Zakerberg tokom sastanka sa zaposlenima.

- Ako ona bude izabrana za predsednicu, mogu da se kladim da ćemo imati pravni izazov, i kladio bih se da ćemo pobediti u tom pravnom izazovu. I da li nam to još uvek odgovara? Da -


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija