• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

12.02.2020

10:43

PREDSTAVLJEN NOVI SAMSUNG S20! Kamera od 108 megapiksela, 5G mreža i čak do 1,5 TERABAJTA memorije! (VIDEO)

Hi-Tech

PREDSTAVLJEN NOVI SAMSUNG S20! Kamera od 108 megapiksela, 5G mreža i čak do 1,5 TERABAJTA memorije! (VIDEO)

Podeli vest

Kompanija „Samsung“ predstavila je u Palati umetnosti u San Francisku nove modele pametnih telefona. Javnosti su prezentovani novi modeli iz „galaksi“ linije – „S20“, „S20+“ i „S20 Ultra“, kao i novi savitljivi telefon „Z Flip“.

Kompanija „Samsung“ predstavila je svoje nove flegšip uređaje iz „galaksi“ linije – „S20“, „S20+“ i „S20 Ultra“.

Kao najznačajniji novitet, iz kompanije su istakli novu kameru sa najvećim senzorom do sada koja funkcioniše na bazi veštačke inteligencije i pravi kvalitetne, oštre i svetle fotografije i u uslovima koji nisu idealni.

Značajno povećana rezolucija kamere rezultira sa mnogo više jasnih detalja koji pružaju brojne opcije pri uređivanju i isecanju fotografija, a iz kompanije ističu da je mogućnost zumiranja neviđena do sada.

Tvrde da je na modelima „S20" i „S20+" sliku moguće uveličati od 30 puta bez narušavanja kvaliteta, dok model „S20 Ultra" uveličava čak 100 puta koristeći kombinaciju optičkog zuma i veštačke inteligencije.

Modeli „S20“ i „S20+“ dolaze sa kamerom od 64 megapiksela, a model „S20 Ultra“ sa čak 108 megapiksela. Novi modeli imaju mogućnost snimanja u 8K rezoluciji.

 

 

Mogućnosti kamere novog telefona, kompanija „Samsung“ je demonstrirala tako što je jedan deo promocije novog modela bio sniman upravo njegovom kamerom.

Od 13. marta, modeli iz predstavljene serije biće dostupni po cenama od 1.000 dolara za model „S20“, 1.200 dolara za model „S20+“ i 1.400 dolara za model „S20 Ultra“. Prvi od njih ima ekran od 6,2 inča, drugi 6,7, a treći 6,9.

Iz „Samsunga“ ističu da novi modeli imaju 10 odsto veću bateriju od svojih prethodnika, a sva tri nova modela dolaze sa podrškom za 5G mrežu, a SD kartica će podržati čak 1,5 terabajt memorije!

Unapređena su i iskustva video-poziva i mobilnog gejminga. 

Preispitivanje zakona fizike

Na početku događaja u San Francisku, „Samsung“ je predstavio i model „Z Flip“ koji je napravljen od savitljivog stakla. Njegov ekran veličine 6,7 inča sklapa se u kompaktnu kockicu koja lako staje na dlan jedne ruke i u svaki džep.

Kada je otovren, telefon se može koristiti pod različitim uglovima, kao laptop računar. I preklopljen telefon na sebi ima mali displej koji pruža uvid u datum, vreme, status baterije i omogućava brzo odgovaranje na pozive ili poruke, pa čak i pravljenje selfija.

 

 

Kada je u „fleks modu“, telefon se deli na dva ekrana veličine četiri inča od kojih jedan omogućava prikazivanje sadržaja poput fotografija ili video-snimaka, a drugi istovremeno i jednostavno upravljanje sadržajem.

Otvoren pod uglom od 90 stepeni, telefon sam stoji na površini što omogućava snimanje i fotografisanje u pokretu ili hvatanje širokih kadrova i to sve bez upotrebe ruku.

Iz „Samsunga“ ističu da ovaj model preispituje zakone fizike i korisnicima pruža potpuno novo iskustvo i doživljaj mobilnih telefona.

Po ceni od 1.380 dolara naći će se u prodaji 14. februara. Za početak će biti dostupan u 12 zemalja u „ogledalo ljubičastoj“ i „ogledalo crnoj“ boji. Nakon toga, biće predstavljen i u „ogledalo zlatnoj nijansi“, samo na odabranim tržištima.

„Samsung“ je predstavio i nove bežične slušalice „Buds+“ dizajnirane od strane kompanije AKG.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija