• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Wikipedia.org

12.04.2020

12:03

INSTAGRAM JE POSTAO NAJČEŠĆE SREDSTVO ZA UPOZNAVANJE, a ove detalje o aplikaciji možda NISTE ZNALI!

Hi-Tech

INSTAGRAM JE POSTAO NAJČEŠĆE SREDSTVO ZA UPOZNAVANJE, a ove detalje o aplikaciji možda NISTE ZNALI!

Podeli vest

Samo jedna stvar se nije promenila od prvog dana!

Društvena mreža Instagram danas je postala najčešće sredstvo putem koga se osobe upoznaju, razmenjuju fotografije, a kod nekih se kasnije iz svega toga izrodi ljubav.

Instagram je besplatna aplikacija koja svojim korisnicima omogućava obradu i deljenje fotofrafija na društvenim mrežama kao što su Fejsbuk, Tviter, Tambler, Fliker, Fourskver itd. putem Android i iOS platforme.

GUGL postavio poruku zahvalnosti poljoprivrednicima

Program za ovu društvenu mrežu pokrenut je u oktobru 2010. godine.

U aprilu 2012. Facebook je kupio Instagram za otprilike jednu milijardu američkih dolara, a u februaru 2013. godine brojao je preko 100 miliona aktivnih korisnika.

Foto: een

Foto: pixabay.com

U 2012. godini Instagram se prvi put spominje kao društvena mreža. Korisnici su od tada omogućeni da se povežu sa drugim korisnicima koji imaju Instagram nalog i da prate sve njihove objave. Instagram je originalno servis za preradu fotografija, ali je u junu 2013. uvedeno i objavljivanje video-snimaka na istom servisu, trajanja do 15 sekundi. 

Danas se na Instagram mogu okačiti snimci trajanja do 1 minut ili IGTV koji može trajati duže i i neograničen broj "storija" – slike koje se ažuriraju jednom u 24 časa.

Pre objavljivanja fotografija, korisnik može da ih promeni uz određene filtere. Ti filteri menjaju boju fotografija, određeni dodaju ramove fotografiji, ali to aktivni korisnici već odlično znaju. 

Ono što je od prvog dana ostalo nepromenjeno, jeste da fotografije ne možete kačiti sa računara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija