• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

06.05.2020

21:45

GUGL SPREMA NOVI OPERATIVNI SISTEM! Otkriveno kada će "Android 11" biti predstavljen!

Hi-Tech

GUGL SPREMA NOVI OPERATIVNI SISTEM! Otkriveno kada će "Android 11" biti predstavljen!

Podeli vest

Noviteti iz sveta tehnologije

Gugl je potvrdio da će novu verziju Androida predstaviti 3. juna na online događaju. U pitanju je beta verzija Androida 11, nova generacija operativnog sistema koji se koristi na najvećem broju uređaja na svetu.

DA LI JE I VAS ZALUDELA OVA APLIKACIJA? Skinuta je dve milijarde puta, a prvobitno je bila namenjena TINEJDŽERIMA!

Gugl je već predstavio nešto od noviteta koje je spremio za novu verziju svog operativnog sistema koji su kao test verzija već i pušteni na nekim uređajima.

 

 

Jedna od njih je opcija koja povećava privatnost korisnika jer će aplikacije od sada dobiti dozvolu da imaju pristup lokaciji, mikrofonu i kameri samo kada je korisnik upotrebljava. Posle toga, aplikacija će morati opet da traži dozvolu.

KAKO MAJSTORE, KAKO?! Čovek se parkirao NA KROV DVA AUTOMOBILA! (ŠOK VIDEO)

Android je dominantan operativni sistem na mobilnim telefonima i od 10 uređaja, ima ga na čak devet. Ali, za Gugl i Android najveći izazov će biti da novu verziju softvera i dovede na uređaje jer su mobilne mreže poslednji put ovaj proces izuzetno usporile.

Tako, Android 9 kada je pušten, put je našao samo do 10,4 odsto Android telefona. Prethodne tri verzije su, poređenja radi bile apdejtovane na čak 64,4 odsto urežaja. Apple je u ovom segmentu sa svojim iOS znatno uspešniji, pa tako novu verziju operativnog sistema ima 77 odsto Apple telefona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tika

pre 3 godine

Android previše opterećuje memoriju telefona. Pri radu uvek zauzima oko 80% memorije. I previše instaliranih aplikacija koje nisu svima potrebne. Omogućiti deinstaliranje.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija