• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: astrousluge.com

02.12.2021

14:36

DA LI STE VATRA VODA, ZEMLJA ILI VAZDUH? Vaš vodič za 4 elementa u astrologiji

Freepik.com

Horoskop

DA LI STE VATRA VODA, ZEMLJA ILI VAZDUH? Vaš vodič za 4 elementa u astrologiji

Podeli vest

Poznavanje vašeg astrološkog znaka je zabavno, ali svet astrologije je ogroman. Ukoliko želite da počnete da se širite izvan svog dnevnog horoskopa, razumevanje elemenata u astrologiji je od suštinskog značaja

Svakim horoskopskim znakom vlada jedan od četiri elementa, a saznanje koji element vlada vašim može biti odličan način da počnete da istražujete zodijak .
 

Svih 12 horoskopskih znakova su jedinstveni po svojim kvalitetima i energijama, ali dele neke opšte sličnosti, a njihove veze možete videti ako pogledate načine na koje su znakovi kategorisani.

Prvo se dele na dva polariteta (muški i ženski), a zatim se dele na tri astrološka modaliteta (kardinalni, fiksni i promenljivi).

Na kraju, znaci su takođe podeljeni u četiri grupe elemenata u astrologiji, a ovo je možda najznačajnija kategorija.

Četiri elementa su vatra, zemlja, vazduh i voda, i svaki od njih ima jedinstven način izražavanja svoje energije.

Svet (astrologije) se sastoji od četiri elementa koji rade zajedno. Jedno bez drugog ne može postojati. Elementi se koriste za klasifikaciju i opisivanje zodijačkih znakova. Elementi rade zajedno kako bi uravnotežili jedni druge i ravnomerno raspoređuju svoje snage i slabosti po celom zodijaku, koji stvara prelepu kosmičku mrežu međusobne povezanosti. Učenje o elementima može vam pomoći da upoznate zodijak na potpuno novom nivou — a može vam pomoći i da malo bolje upoznate svoj znak. Dajemo pregled četiri elementa u astrologiji, kojim znacima vladaju i kako funkcionišu.

Foto: Freepik.com

Horoskop


 
Vatreni znaci
 
Ovan, Lav, Strelac
 
Vatra je element duha — ona je strastvena, žestoka. Ljudi sa vatrenim znakovima imaju tendenciju da vode svojim duhom i snažnom voljom, a poseduju glasan osećaj samopouzdanja koji se ističe među ostalim znacima. Oni su hrabri, energični i komuniciraju sa svetom oko sebe koristeći svoj entuzijastičan nagon. Energija vatre je poznata po tome što je malo impulsivnija od ostalih elemenata , imaju tendenciju da dopuštaju svojoj strasti da diktira njihove postupke i odluke - ali neki bi tvrdili da ih to samo čini uzbudljivijim, pišu Astrousluge.com

Vatra je inspiracija, Ovan donosi manifestaciju vizije, Lav je graditelj vizije, a Strelac je intelektualac ​​koji kritikuje san..Vatreni znakovi mogu imati brzu narav i velike ideje, ali možete računati na njih da će vam podići raspoloženje i ulepšati vam dan.
 
Zemljani znakovi

 
Bik, Devica, Jarac
 
Zemlja je element fizičkog carstva, tako da ova energija stavlja naglasak na čulna iskustva i prisustvo u trenutku. Njegova energija je praktična, utemeljena i više orijentisana na materijalni svet od drugih znakova— zbog čega su zemaljski znaci često poznati po tome što su dobri sa novcem. Oni stupaju u interakciju sa svetom koristeći pragmatizam, donoseći izbore na osnovu onoga što ima smisla i ne bivaju preplavljeni strašću, emocijama ili preteranim razmišljanjem, kao što to čine drugi elementi.

Zemljani znaci su graditelji. Bikovi su umetnici koji rade posao koji je potreban, Device razmišljaju o idejama analitičkim umom ,imaju strpljenja da vide stvari do kraja, a poznato je da Jarčevi završavaju projekte koji su pred njima. Iako racionalnost zemaljskih znakova može da ih učini malo više zaglavljenima od nekih, ovi znakovi su neki od najstabilnijih i najpouzdanijih u grupi.

Foto: Pixabay


 
Vazdušni znaci
 
Blizanci, Vaga, Vodolija
 
Vazduh je element uma — zato ovi znakovi imaju tendenciju da provode više vremena razmišljajući o životu od ostatka zodijaka. Vazdušna energija je veoma društvena i orijentisana na komunikaciju, tako da ovi znakovi vole da ćaskaju, ogovaraju i povezuju se sa drugima. Oni imaju tendenciju da razmišljaju o stvarima iz intelektualne perspektive pre nego što donesu odluke i više su emocionalno odvojeni, jer se prema stvarima odnose putem logike.
Vazduh se odnosi na intelekt i informacije, Blizanci su pokretači informacija, Vaga kritikuje ideje i misli, a Vodolija donosi odluke na osnovu posmatranja situacija sa distance. Vazdušni znaci ponekad mogu biti vise poletni, ali uvek možete računati na njih za zanimljiv razgovor.

Foto: Pixabay

Vodeni znaci
 
Rak, Škorpija, Ribe
 
Voda je element srca. Poput suza radosnica ili tuge, ovaj element se odnosi na naše osetljive strane. Vodeni znaci osećaju na izuzetno dubokom nivou i mogu da poprime osećanja drugih. Takođe su u većoj meri u kontaktu sa intuicijom, pa je veća verovatnoća da će ući u duhovne prakse.

Voda se odnosi na emocije,Rak nam pokazuje kako koristimo naše emocije da manifestujemo snove, Škorpija pokazuje kako koristimo naše emocije da izazovemo promenu, a Ribe nam pokazuju kako koristimo svoje emocije da vodimo svoju intuiciju. Dok vodeni znaci imaju tendenciju da se izgube u svojim osećanjima, njihova prirodna empatična priroda ih čini idealnim ljudima za razgovor kada se osećate ranjivo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija