• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.02.2016

16:45

KAKO DA FOTOGRAFIŠETE HRANU? Kad spremaš, nek se dive!

Recepti

KAKO DA FOTOGRAFIŠETE HRANU? Kad spremaš, nek se dive!

Podeli vest

Gurmani-estete uživaju da fotografišu jela koja spremaju i da se odmah pohvale na društvenim mrežama svojim umećem

"Fudstagraming ili kačenje slika hrane na Instagram popularno je i u svetu, ali i kod nas. Iako nekima smeta ovaj trend jer smatraju da su i ručak i večera deo intime i da drugi ne treba da vire u tanjir, drugi su pak zadovoljni kada vide lepu trpezu, a tako dobiju i nove ideje za aranžiranje, ali i apetit.

Ako fotografišete supu ili neku drugu tečnu hranu, pre nego što je sipate u tanjir, ispunite ga sitnim staklenim klikerima a potom prelijte da se ne vide. Tako ćete postaviti čvrstu bazu za gomilicu začina ili listiće peršuna na sredini vaše supe i oni neće potonuti pre nego što stignete da slikate.


Ako ste više od onih koji vole da obraduju čula, okušajte se i zabeležite kamerom svoje jestive kreacije. Ovo bi trebalo da znate pre nego počnete.
* Koristite uvek prirodno svetlo
* Slikajte hranu direktno iznad nje ili ako je reč o "visokoj" hrani poput hamburgera, sendviča ili milkšejkova, slikajte ih sa strane. Izbegavajte slikanje hrane iz dijagonale
* Sredite fotografiju pre nego što je objavite. Koristite VSCO, instalirajte dodatne filtere, dodajte kontrast, oštrinu i smanjite "toplinu" fotografije
* Objavljujte samo jednom dnevno - pa čak i na odmoru
* Ne stavljajte #hashtagove, koji se često koriste
* Ako želite više lajkova, onda pripremite hranu s jarkim bojama. Slikajte pržena jaja, slatkiše s dekoracijom poput kapljica sirupa karamele, javorovog sirupa ili čokolade
* Obratite pažnju na escajg i posude jer i te kako utiču na fotografiju. Pažljivo odaberite boju tanjira ili posude tako da se ne poklapa sa bojom hrane, npr. zelena salata u zelenoj posudi ili pica na crvenom tanjiru. Posude zamenite daskom za sečenje ili kamenim tacnama, dezert servirajte u čaši ili teglici.

SLANE ĐAKONIJE Pečeni krompir s belim lukom

BLAGO NJIMA! U kineskoj pokrajni dozvoljeno bolovanje tokom "onih dana"!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija