• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ordinacija.hr

08.11.2016

10:51

PRIPREMATE PILETINU? Ove 3 stvari nikako NE SMETE da radite

Recepti

PRIPREMATE PILETINU? Ove 3 stvari nikako NE SMETE da radite

Podeli vest

Kada pričamo o piletini, pričamo o belom mesu koje se smatra zdravim i punim belančevina zbog čega često je jedu sportisti i osobe koje vode zdravi život

Najčešće se u tom kontekstu priča o piletini pripremljenoj na "naglo" odnosno, na par kapi maslinovog ili drugog ulja, tek lagano posoljenom.

ŽUČNE DEBATE ŠIROM SAD! Da li je nutela preliv ili desert?

Piletinu možemo jesti pohanu, pečenu, u saftu, a pileća supa je jedna od najukusnijih domaćih lekova za prehladu (i mamurluke).

Pileći mitovi u koje verujemo su: 

1. Pileća prsa najzdraviji su deo piletine 

Iako pileća prsa imaju najmanje masnoće, pileći karabataci koji su malo tamnije boje od pilećih prsa, popularan su odabir šefova kuhinje. Razlog tome je što su karabataci nešto sočniji od prsa, ali imaju i čak 24 posto veći udeo gvožđa i čak tri puta više cinka od prsa.

Ovi nutrijenti vrlo su važni za decu, a najčešće im baš ovih nedostaje. Zbog toga, osim prsa, jednom se nedeljno odlučite i za pileće batke i karabatake i iskoristite sve zdravstvene dobrobiti koje vam nudi piletina.

2. Pileću kožu uvek moramo skinuti pre kuvanja

Pileća koža čuva ukus i sočnost piletine, a većina masnoća u pilećoj koži je zapravo ona vrsta dobre masnoće, odnosno nezasićne masnoće. Ako želite da piletina bude manje kalorična, a ukusna, radije uklonite kožu nakon pečenja ili kuvanja jer ćete na taj način sačuvati divan ukus piletine.

3. Treba da oepremo sirovu piletinu pre kuvanja

Na sirovoj piletini se nalazi niz patogenih bakterija koje su štetne za nas. Ako perete sirovu, sve će te bakterije biti u vašoj sudoperi, a tako ćete rizikovati da one pređu na vaše posuđe, kao i na druge namirnice. Pri procesuiranju, patogene štetne stvari se deaktiviraju. Zbog toga, pre nemojte prati pre pripremanja, već je samo skuvajte i ispecite, a dobro operite nož i dasku za rezanje s kojima ste pileće meso tretirali. 

(VIDEO) ISPEKLA JE CEO BELI LUK! Krajnjim rezultatom oduševila je sve!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija