• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

11.07.2017

15:37

(VIDEO) LISNATA PITA SA SIROM! Hrskava i neodoljiva!

Recepti

(VIDEO) LISNATA PITA SA SIROM! Hrskava i neodoljiva!

Podeli vest

Služiti uz jogurt i kiselo mleko....

Potrebno je:

500-600 g brašna T -500

200 g sira

20 g kvasca

50 ml ulja

1 jogurt (200 ml)

50 ml vode da se rastvori kvasac

100 g maslaca ili margarina

2 jaja

soli

semenke susama, laneno...krupna so...

(VIDEO) KNEDLE SA KAJSIJAMA! Omiljena poslastica na malo drugačiji način

Priprema:

U mlakoj vodi rastvoriti kvasac, jedno jaje, dodati jogurt, ulje i malo brašna, zatim so i zamesiti srednje tvrdo glatko testo. Ostaviti testo na toplom mestu 30 min. pa ga premesiti i podeliti na 6 loptica. 

Svaku lopticu razviti  i namazati omekšanim maslacom. Sir izdrobiti dodati belance i dobro izjednačiti. Sa time namazati testo preko maslaca. Ostaviti po strani pa sa ostalim loticama isto tako uraditi mazati i ređati jednu preko druge. Poslednju namazati samo rastopljenim maslacom. Nožem iseći šire trake od tog testa i uvijati krenuvši od kraja na suprotnu stranu. 

Ređati u pleh. Premazati žumancetom i posuti semenkicama.

Ostaviti 15 min da malo porastu i peći na 200 stepeni 30 min. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Recepti Aleksandar

pre 6 godina

Prelepa Pita čim prodju vrućine biće probana draga naša bako ! Pozdrav i hvala informeru na ovom receptu !

Bubi bembic

pre 6 godina

Ko mirisno i domaće pecivo voli lisnatoj piti od sira neće moći da odoli ... naročito ako je spremite po Bakinom receptu! Srdačan pozdrav!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija