• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

30.11.2017

13:09

(VIDEO) PITA SA VIŠNJAMA kojoj nećete moći da odolite!

Recepti

(VIDEO) PITA SA VIŠNJAMA kojoj nećete moći da odolite!

Podeli vest

Ne sprema se teško, a nije ni skupa. Ova ukusna poslastica predstavlja kombinaciju gotovih kora za pitu, biskvitnog testa i višanja, a prelivanje sirupom samo naglašava njenu sočnost da joj je jednostavno teško odoleti

Kada je jednom napravite i probate, uvek ćete  je praviti. 

Potrebno je:

9 gotovih tankih kora

300 g višanja

250 g šećera

4 jaja

50 ml ulja

1/2 praška za pecivo

1 vanilin šećer

5 kašika griza

1 jogurt (200 ml)

limun

Priprema:

Jaja umutiti mikserom sa šećerom (4 kašike)i praškom za pecivo, dodati griz,  jogurt  i zatim sipati ulje i sve lepo izmešati.

(VIDEO) ČOKOLADNE PALAČINKE sa domaćim filom koji se topi u ustima

Prvu koru prostrite na sto pa je malo pouljite, zatim preko nje raširite drugu koru pa je namžite filom, preko nje i treću koru  koju takođe namažemo  filom i stavimo malo višanja. 

Saviti ivice i uviti u rolnicu. Tako uraditi sa ostalim rolnicama. Ostatak fila premazati preko rolnica.

Peći na 180  stepeni oko 40 min.

Staviti u šerpu 200 g šećera dodati 150 ml vode, vanilin šećer i naseći kriške limuna skuvati sirup i prohladiti. Pitu iseći i preliti vruću pitu sa hladnim sirupom. Ostaviti da pita upije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija