• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: recepttura.com

14.02.2018

10:08

(VIDEO) NAPRAVITE KOLAČ LJUBAVI! Probajte kupidon

Recepti

(VIDEO) NAPRAVITE KOLAČ LJUBAVI! Probajte kupidon

Podeli vest

Kupidon je fin i relativno jednostavan kolač koji je kao savršen da ga napravite voljenoj osobi za Dan zaljubljenih

Sastojci:

Biskvit

- 3 jaja

- 100 grama šećera

- 150 grama brašna

- 100 grama maslaca

- 150 grama čokolade za kuvanje

- 1 prašak za pecivo

Beli fil

- 600 ml mleka

- 80 grama gustina

- 100 grama šećera

- 1 vanilin šećer

Ukrašavanje

- 1 preliv za torte (crveni)

- 2 kašike šećera

- 250 ml vode

- maline ili neko drugo šumsko voće

Priprema:

Razbiti jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Belancima dodati šećer te umutiti čvrst sneg. Zatim ubaciti žumanca pa onda i njih umutiti. U posudi na šporetu na pari otopiti čokoladu i maslac, malo prohladiti, pa dodati u smesu i dobro sve izmešati. Na kraju u smesu dodati brašno i prašak za pecivo te završno izmiksati smesu za biskvit.

(VIDEO) TORTA U OBLIKU SRCA! Sutra je Dan zaljubljenih

Pleh dimenzija 29x18 cm namastiti i pobrašniti, te u njega isipati smesu za biskvit.

Biskvit se peče u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, a svakako probati da li je biskvit pečen s čačkalicom. Biskvit dobro ohladiti. Gustin pomešati sa šećerom. U tu smesu dodati 20 kašika mleka i dobro izmešati da nema grudvica.

Ostatak mleka staviti kuvati i dodati mu vanilin šećer. Kad mleko provri skinuti ga s vatre i uz mešanje sipati smesu gustina i šećera. Vratiti na vatru te još kratko kuvati uz mešanje.

Vruć fil izliti preko biskvita i sve dobro ohladiti. Ohlađeni kolač rezati kalupom u obliku srca i slagati na tanjir za posluživanje. Za ukrašavanje pomešati crveni preliv za torte sa šećerom. Vodu sipati u posudu i početi zagrejavati.

Ubaciti izmešani preliv i šećer u vodu i mešati da nestanu sve grudvice. Pustiti da smesa prokuva, malo prohladiti i ukrasiti narezani kolač. Na svaki komad staviti po jednu malinu ili neko drugo voće.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija