• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cookingrecepti

25.04.2019

13:29

(VIDEO) ŠEHEREZADA TORTA! Poslastica kojoj nećete odoleti

Recepti

(VIDEO) ŠEHEREZADA TORTA! Poslastica kojoj nećete odoleti

Podeli vest

Torta koja je toliko jednostavna, a oduševiće vas svojim ukusom

Preukusna Šeherzada se veoma lako i brzo priprema. Posebno je deca vole. Torta Šeherzada može da se napravi i u posnoj varijanti, podjednako je ukusna. Umesto običnog mleka stavite biljno (sojino, bademovo, kokosovo…) mleko, posni margarin, posni keks i posni šlag.

Sastojci:


600 g keksa
2 kesice pudinga sa ukusom vanile
80 g pudinga sa ukusom karamele
10 g vanilin šećera
9-13 kašika šećera
1,5 l mleka
150 g maslaca / margarina
400 g šlaga
500 ml kisele vode

Priprema:


U većoj činiji pomešajte dva pudinga sa ukusom vanile, dva pudinga sa ukusom karamele, kesicu vanilin šećera i 2 kašike šecera. Sipajte oko 350 ml mleka i sjedinite smesu.

Preostalo mleko stavite da se kuva u veću šerpu.

U drugu šerpicu stavite šećer da se istopi. Kad se šećer istopi sklonite sa šporeta i sipajte tri kutlače mlakog mleka, a ostalo mleko vratite da se kuva.

Vratite i karamelu na šporet i kuvajte dok ne provri, sve vreme mešajte karamelu. Kada karamela provri sipajte je u provrelo mleko. Dodajte mleku i karameli, smesu od pudinga i šećera.

Kuvajte na laganoj vatri, sve vreme mešajući. Kada se fil zgusne sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Ohlađenom karamel filu dodajte 150 g maslaca (maragrina) i sjedinite mikserom.
Umutite 400 g šlaga sa 500 ml kisele vode. Podelite 600 g keksa na 4 dela. Na tacnu poređate keks, pa preko stavite karamel krem, a zatim šlag.

Tako ređate da dobijete četri reda keksa sa karamelom i šlagom. Po želji dekorišite tortu. Torta treba da odstoji neko vreme u frižideru, najbolje preko noći.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija