DOMAĆI POSNI HLEB SA PIVOM! Poseban ukus koji osvaja

pexels.com

12:23 Iće i piće 0

bakina kuhinja | 27. 04. 2019.

DOMAĆI POSNI HLEB SA PIVOM! Poseban ukus koji osvaja

Ukusan domaći posni hleb možete napraviti za menje od sat vremena, a pivo koje ćete dodati daje poseban ukus

Potrebno je:

250 ml mlake vode
20 g kvasca
50 ml piva
malo ulja
1 kašičica šećera
malo soli
600-700 g brašna


Priprema: 



Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi, dodajte ostatak vode, malo ulja, pivo, brašno so i zamesite ne mnogo tvrdo testo ostavite da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Testo istresite na sto na koji ste posuli brašno, pa ga razvucite u pravougaonik dužine pleha. Uvite i veknu stavite u pleh koji ste podmazali. 

(VIDEO) SLANI ROLAT od gotovih kora sa sirom i prazilukom



Hleb ostavite opet da odmara pa pecite na 200 stepeni Celzijusovih 40 minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]