IZ BAKINE KUHINJE! Hrskava pita s tikvicama i mladim lukom!

bakina kuhinja

14:27 Iće i piće 0

bakina kuhinja/informer.rs | 11. 05. 2019.

IZ BAKINE KUHINJE! Hrskava pita s tikvicama i mladim lukom!

Burek, koji često jedemo za doručak, ponekada biste mogli da zamenite i nečim malo drugačijim... Jogurt se, naravno, podrazumeva!

Sastojci: 

1/2 kilograma tankih kora

manja mlada tikvica

veza mladog crnog luka

100 grama kisele pavlake

100 grama šunke

jaje

soli i bibera

ulje

TO NAM TREBA! Ove zemlje imaju najbolji slatki doručak

Priprema:

Tikvice izrendati sa korom, ako je mlada kao za jabuke, i posoliti. Na ulju propržiti seckan luk, dodati na kockice iseckanu šunku i isceđenu tikvicu koja je odstojala bar 10 minuta u soli.

Skloniti sa šporeta, dodati pavlaku, jaje, biber i sve izmešati.


Raširiti prvu koru, premazati tanko nadevom po kori (ne mnogo da ne bude gnjecava) dodati odozgo drugu koru i nju malo premazati nadevom.

LAZANJE SA KUPUSOM! Idealan recept za ručak!



Presaviti krajeve pa uviti u rolnicu. Pleh obložite pek papirom ili je četkicom namažite uljem.

Ređati rolnice u pleh do utroška materijala. Premazati rolnice uljem i staviti u ugrejanu rernu na 200 stepeni 40-45 minuta da dobro zarumeni. 

Seći toplu i služiti uz kiselo mleko ili jogurt.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]