• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: serpica.net

21.05.2019

09:24

(VIDEO) TORTA SA JAGODAMA! Kremasta i neodoljiva

Recepti

(VIDEO) TORTA SA JAGODAMA! Kremasta i neodoljiva

Podeli vest

Velika torta za puno gostiju, sa vanila filom i svežim jagodama. Umesto jagoda može i drugo voće ili kombinacije raznog voća

Sastojci:

Kora:

– 5 jaja

– 150 g šećera u prahu
– 100 ml ulja
– 50 ml mleka
– 1 kašika arome od vanile
– 250 g brašna
– pola kesice praška za pecivo

Peku se dve ovakve kore.

Fil:

– 1,5 l mleka
– 4 pudinga od vanile (160 gr.)
– 8 kašika šećera
– 150 ml slatke pavlake
– 200 g margarina
– 1 kg jagoda
– 200 g petit keksa

Još 20 kašika mleka za natapanje kora i za natapanje keksa.

DAN KAO SAVRŠEN ZA ROŠTILJ! Ražnjići sa kobasicama i povrćem!

Priprema:

Umutite penasto belanca, dodajte šećer pa nastavite mutiti, dodajte žumanca pa i njih mikserom sjedinite. Varjačom umešajte ostale sastojke i testo izlijte u najveću tepsiju od rerne. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Tako pripremite i drugu koru.

Izmešajte puding sa 200 ml. mleka, ostalo mleko prokuvajte sa šećerom i uobičajeno zakuvajte (kuvanje pudinga). Fil i kore ostaviti da se hlade.

Umutite margarin pa sjedinite sa pudingom da bude kremasto. Na kraju dodajte i polovinu umućene slatke pavlake. Fil je gotov kada vidite da se sve lepo spojilo i postalo kremasto.
Operite i iseckajte jagode.

Koru okrenite da donja strana bude gore, tako bolje upije mleko. Prelijte sa deset kašika mleka, premažite žutim filom, poređajte jagode, namočen keks u mleku, ostatak umućene slatke pavlake, jagode pa opet žuti fil. Na kraju ide kora koju takođe natopite mlekom, pa žuti fil u tankom sloju.

Zagladite tortu sa svih strana koliko možete pa je stavite na hlađenje. Izvadite iz frižidera još jednom zagladite pa je ukrasite po želji šlagom i jagodama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija