PILETINA S TIKVICAMA I BOSILJKOM! Idealan ručak za ljubtelje lagane hrane

Printscreen You Tube

14:25 Iće i piće 0

Mondo | 15. 06. 2019.

PILETINA S TIKVICAMA I BOSILJKOM! Idealan ručak za ljubtelje lagane hrane

Isprobajte ovaj odličan recept za pripremu pilećeg belog mesa

Sastojci:

180 grama pirinča

Jedna limeta

Dva čena belog luka, sitno iseckana

Kašika soja-sosa

Pola kašičice šećera

Pola ljute papričice, sitno iseckane

Četiri manje tikvice, oprane i isečene na polovine (po dužini)

Dve kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

450 grama pilećeg belog mesa

Veza bosiljka, svežeg, sitno iseckanog

Priprema:

Skuvajte pirinač, tako da ostane rastresit.

Narendajte koricu limete u veću činiji, a onda iscedite dve supene kašike soka. Dodajte sitno naseckan beli luk, zatim i soja sos, šećer i ljutu papričicu.

Tikvice premažite maslinovim uljem, posolite i pobiberite, a onda nauljite i pobiberite i pileće belo meso.

Tikvice grilujte, ili ih pecite u rerni dok ne omekšaju, a zatim ispecite i belo meso.

Isecite tikvice i meso na sitnije komade, stavite na pirinač, prelijte sosom i pospite svežim bosiljkom. Služite toplo.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]