TESTENINA SA TUNJEVINOM, RUKOLOM I LIMUNOM! Ukusno i brzo!

Shutterstock

16:48 Iće i piće 0

Informer.rs | 11. 09. 2019.

TESTENINA SA TUNJEVINOM, RUKOLOM I LIMUNOM! Ukusno i brzo!

Ako ste ljubitelji tunjevine, rukole i limuna, onda vam savetujemo da probate ovaj obrok

Sastojci:

225 g tunjevine u ulju
1 limun
1 kašika kapra
2 šake rukole
ekstradevičansko maslinovo ulje
400 g suvih špageta
morska so i sveže mleveni crni biber


Priprema:

Staviti veliku šerpu slane vode da provri.

Kuvati špagete prema uputstvu na pakovanju.

Kad vreme kuvanja špageta bude 3 minuta do kraja, u drugu šerpu sipati ulje, staviti na umerenu vatru i dodati narendanu koru jednog limuna.

Iseći limun i iscediti sav sok u tiganj zajedno sa 1 kašikom kapra i tunjevinom iz konzerve raskomadanu na krupnije komade.

Začiniti sa dosta soli i bibera.

Dodati u sos 4 kašike vode od kuvanja špageta.

Ocediti špagete kad budu kuvane al dente i prebaciti ih pravo u šerpu i natopiti sosom.

Na kraju umešati listove sveže rukole i poprskati maslinovim uljem.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]