• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sensa

15.09.2019

13:54

KINESKA SALATA OD ŠARGAREPE! Zdrav obrok u kojem ćete uživati!

Recepti

KINESKA SALATA OD ŠARGAREPE! Zdrav obrok u kojem ćete uživati!

Podeli vest

Kinesku salatau od šargarepe možete da jedete kao obrok ili dodatak obroku. Veganska je i osvežavajuća, te ćete uživati u svakom zalogaju

Vegansku salatu od šargarepe možete da jedete kao zaseban obrok. Ukoliko se, pak, odlučite da je napravite u vidu priloga uz glavno jelo, uživaćete u njenom osvežavajućem i zdravom ukusu.
 

Sastojci:

3-4 šargarepe
2 krastavca
pirinčane "staklene" špagete (rezance)
belo pirinčano sirće
so ili soja sos
biber

Priprema:

Skuvajte pirinčane rezance. Kad voda proključa, stavite špagete u vodu na minut do dva, pa ih sklonite sa vatre i ostavite malo u vodi. Vadite ih iz vode sa kineskim štapićima. Pirinčani rezanci se ne ispiraju. Ostavite ih da se ohlade. Šargarepu i krastavce dobro operite pa ih narendajte na duguljaste rezance. Pomešajte sve zajedno (ili u slojevima), začinite sa belim pirinčanim sirćetom, biberom i soja sosom po zelji. Ide kao dobar prilog uz pirinač i pileći kari.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija