• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.03.2015

19:29

BEZ VIZE U INDONEZIJU Turistima iz još 30 zemalja slobodan ulaz u zemlju

Ljubav

BEZ VIZE U INDONEZIJU Turistima iz još 30 zemalja slobodan ulaz u zemlju

Podeli vest

Indonezija će uskoro dozvoliti turistima iz još 30 zemalja da je posećuju bez viza, sa izuzetkom Australije, sa kojom je u sporu zbog najavljenih pogubljenja švercera droge

Ukidanje viza usledilo je pošto vlasti nastoje da ožive posrnulu ekonomiju, kroz privlačenje više inostranh prihoda, kao i rupija, čija vrednost brzo pada. 

Indonezija trenutno dozvoljava turistima iz 15 zemalja, uglavnom jugoistočne Azije, posetu bez viza. Ljudi iz drugih zemalja mogu da kupe turističku vizu na dolasku, prenosi AFP.

Na novoj listi od 30 zemalja, nalaze se uglavnom evropske zemlje, Kina i nekoliko drugih azijskih zemalja, kao zemalja Bliskog istoka i Afrike, kaže ministar turizma Arief Jahja (Arief Yahya). 

"Nadamo se da možemo da privučemo dodatnih milion stranih turista" , kazao je on, doajući da bi takva politika, koja će stupiti na snagu sledećeg meseca, mogla doneti još milijardu dolara prihoda godišnje.

Indonezija je dugo zaostajala za svojim susedima u privlačenju stranih turista. U 2013. godini, Indoneziju je posetilo 8,8 stranaca, u poređenju sa 25,7 miliona u Maleziji i 26,55 miliona na Tajlandu, ali Jahja predviđa da će ih Indonezija prevazići za dve godine.

Australijanci čine više od 10 odsto stranih posetilaca u Indoneziji, ali za njih neće važiti ulazak bez viza. Veze između dve zemlje su se pogoršale u poslednjih nekoliko meseci, od kada se vlasti u Džakarti spremaju da izvrše smrtnu kaznu nad dvojicom Australijanaca koji su pokušali da prokrijumčare heroin sa Balija.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija