• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: životinje.rs/Informer

17.01.2016

19:40

OBAVEZNO PROVERITE! Da li i vi pravite ove greške prilikom kupanja psa?

Ljubav

OBAVEZNO PROVERITE! Da li i vi pravite ove greške prilikom kupanja psa?

Podeli vest

Ukoliko vaš pas ne voli kupanje, ne brinite, niste jedini. Mnogi psi pokušavaju da pobegnu ili da se sakriju ispod kreveta, Ali ne mora više da bude tako

Kako biste obavili to bez stresa, pročitajte koje greške vlasnici pasa najčešće čine prilikom kupanja ljubimaca... 

Ne pravite zamke
Sigurno vam je poznata scena u kojoj jurite psa niz hodnik kako biste ga namamili do kupatila. To može biti vrlo stresno i za vas i za psa. Umesto toga, mirno ga nagovorite poslasticama i pohvalama da uđe kadu ili tuš kabinu.

(VIDEO) DA LI JE REALNO?! Izmišljen proizvod od kojeg će gasovi mirisati na cveće!

Nemojte koristiti hladnu vodu
Da li uživate u tuširanju hladnom vodom? Verovatno ne, ali ne uživa ni vaš pas. Naime, to može biti vrlo neprijatno iskustvo za ljubimca, takođe, i zbog toga će se plašiti kupanja. Zato koristite toplu ili mlaku vodu, ali nikad vruću ili vrelu. Takođe, ako je pas nervozan, najbolje je da napunite kadu bez njegovog prisustva u kupatilu. Naime zvuk vode koja teče može dodatno da pojača stres.

životinje.rs

Nemojte prati lice psa tušem
Psima ne prija osećaj vode iz tuša po licu. Umesto toga, koristite nakvašen peškir kako biste mu očistili lice - manje je zastrašujuće. A kada ispirate vrat i vrh njegove glave, podignite njušku i bradu psa kako mu voda ne bi ušla u oči ili uši.

Ne koristite šampon za ljude
Možda ste čuli da je šampon za bebe dobra zamena za pseći, ali čak i ti šamponi imaju drugačiju pH vrednost od one koja je potrebna koži psa. Zato uvek koristite šampone za pse, ili ukoliko ljubimac ima problema sa kožom, posavetujte se sa veterinarom. 

životinje.rs

Ne vičite na ljubimca
Svaki put kada kupate psa, počnite tako što ćete mirno reći "kupanje" pre nego što nežno uvedete psa u kadu. To smanjuje stres i minimizira iznenađenja. Tokom kupanja, nagrađujte psa pohvalama za dobro ponašanje. A kada se kupanje završi, nagradite ga omiljenom poslasticom, kako bi to postalo pozitivno iskustvo.

(FOTO/VIDEO) JEDNOOKA MACA SURFERKA! Ko je rekao da mačke ne vole vodu?!

Nemojte koristiti jak fen
Ako imate psa sa dlakom kojoj je potrebno više od peškira kako bi se osušila, fen može biti koristan. Međutim, imajte na umu da se neki psi boje buke. Ako koristite isti fen kao za vašu kosu, podesite toplotu vazduha na srednje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija