• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf/informer.rs

20.01.2016

15:09

PEDIKIR ZA KRAVE! Ovaj čovek ima najčudnije zanimanje u celoj Srbiji!

Ljubav

PEDIKIR ZA KRAVE! Ovaj čovek ima najčudnije zanimanje u celoj Srbiji!

Podeli vest

Vojislav Vučković iz Grgura kod Blaca jedini je pedikir za krave u ovom kraju i, kako kaže, posao mu ide odlično. Da ovaj neobični zanat ne postoji u Srbiji, Vojislav sigurno ne bi živeo kako sada živi, skromno, ali sa dovoljnim primanjima za svoju porodicu!

- Svaki zanat je dobar i donosi pare, samo ako se radi pošteno. Tako sam i ja pre tačno 40 godina krenuo na potkivački zanat. Kako se mehanizacija razvijala, bilo je sve manje posla za potkivača, pa sam prešao na sečenje papaka kod krava. Sada sam zadovoljan tom promenom, jer se stoka sve manje kreće, pa barem jednom godišnje zbog oboljenja moraju da se seču papci - priča ovaj čovek, koji je do sada ostajao bez posla čak tri puta.

Zanatlija dodaje da pedikerstvo krava nije teško, ali da je potrebno veliko iskustvo. Od alata ne treba mnogo: jedna brusilica sa posebnom pločom sa sečenje papaka, a ostalo je potkivački alat koji Vojislav odavno ima.

- Jedino sam napravio ram, kako bih i sebi i kravama olakšao, jer više ne moram da ih obaram, nego sav posao odradim stojeći - dodaje Vojislav, koji je možda jedan od retkih pedikira krava u Srbiji.

On se nada da će uspeti da nagovori nekog od svojih naslednika da preuzme njegov zanat.

- Mladi ne vole da se prljaju, a ovo je prljav posao. I treba voleti životinje i želeti da im se pomogne, kako bi uspeo u zanatu. Ipak, nadam se da ću ubrzo pronaći naslednika, jer za mesec dana idem u penziju – završava Vojislav.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija