• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lovesensa.rs/informer.rs

02.04.2016

16:21

OAZA MIRA: 10 jednostavnih koraka za uređenje doma!

Ljubav

OAZA MIRA: 10 jednostavnih koraka za uređenje doma!

Podeli vest

Mesto gde sakupljamo pozitivnu energiju, a ostavljamo negativnu je - naravno - naš dom! Poslušajte naše savete i napravite od svoje kuće pozitivno mesto ispunjeno mirom i spokojom....

Kako se osećate kada hodate kroz svoj dom? Srećno? Spokojno? Nervozno? Iako smo sa stresom svakodnevno suočeni, kuća treba da bude mesto oslobođeno tenzija i stresnih situacija u kojoj ćemo povratiti neophodni mir i pozitivnu energiju.

Pročitajte 10 jednostavnih koraka da u tome uspete...

Sve sobe su važne

Većina ljudi trudi se da što pre uredi vidljive prostorije kao što su dnevni boravak i kuhinja, ali nemojte zaboraviti da je svaka prostorija u vašem domu bitna. Iako ćete zatvoriti vrata nesređene sobe kada vam dođu gosti, u podsvesti će vam stajati da taj prostor nije uređen i oduzimati pozitivnu energiju. Izdvojite malo slobodnog vremena, pa sredite sve prostorije tako da budu uredne i čiste, a kad sakupite dovoljno novca posvetite se detaljnom uređenju.

(VIDEO) SPOLJA STARI AUTOBUS, UNUTRA UDOBAN DOM Neverovatna transformacija!

Rešite se nereda

Neuredan dom nije samo ružno gledati, već utiče negativno na vašu podsvest. Osim što ćete izgubiti čitavu večnost u traženju ključeva, sam pogled na mesto zatrpano garderobom, stvarima ili praznim amabalažama može izazvati uvama talas negativne energije. Napravite plan i krenite sa detaljnim čišćenjem i sređivanjem. Uredan dom u kome se lepo snalazite su prvi korak da napravite od doma oazu mira i blagostanja.

Odaberite pravu boju

Boje utiču na vas više nego što možete mislite. Osim što vam se neka boja dopada ili ne dopada ona može uticati i na vašu psihu. Neka istraživanja su pokazala da boja može promeniti temperaturu tela i apetit. Takođe utiče na vaše raspoloženje i energiju. Isprobajte koju boju najviše volite, koja najviše prija vašim očima, a u kojoj boji se osećate najprijatnije. Na primer: kakve boje je vaš omiljeni džemper ili bluza? Kada ste testirali, možete i obojiti zid omiljenom bojom.

PIVO KOŽI DAJE SJAJ Kako da održavate osetljiv nameštaj!

Rešite se "loših uspomena"

Lošim ili tužnim uspomenama ili iskustvima nije mesto na vašim zidovima! Ukoliko želite da u svom domu napravite mesto za odmor, relaksaciju i pozitivnu energiju, detalje, sitnice i male uspomene na neke tužne i loše događaje sklonite sa vidljivih zidova i polica. Iako ste iz tih događaja sigurno izvukli dobru pouku, čuvajte ih u sećanju ili fiokama i skrivenim mestima, a zidove u dnevnom boravku ispunite najsrećnijim uspomenama koje će vam izazvati smeh i lepa osećanja.

Unesite u dom pozitivne detalje

Kada ste se rešili loših i negativnih uspomena, napravite mesta za one sitnice, suvenire ili fotografije koje će vam izmamiti osmeh i zadovoljstvo na licu i srcu svaki put kada ih pogledate! Ispunite zid u dnevnom boravku fotografijama najbližih prijatelja, porodice, voljene osobe ili suvenirima sa najlepših putovanja. Ove sitnice će vam popraviti raspoloženje i motivisati, ali i vratiti u lepa sećanja.

Shutterstock

Unesite prirodne materijale u dom

Manje hemije, a sve više prirode, je geslo koje dizajneri širom sveta sve češće primenjuju! Drvo, metal, mermer, ilovača su neki od prirodnih elemenata kojima treba opremiti dom. Drvena kuhinja ili pod u dnevnom boravku će doneti mir i spokoj u prostoru za kojim žudimo.

NAPRAVITE MIRISNU OAZU: Buđenje cveća!

Ne zaboravite na biljke i cveće

Biljke su veoma važne u uređenju doma. Ne samo da ćete oživeti prostor i dati mu prirodniji izgled, već pojedine biljke pomažu da osvežite vazduh u sobi.

Otvorite širom prozore

S obziromna to da su moderni domovi ispunjeni raznim tehičkim uređajima i grejnim telima, vazduh unutar prostorija je vrlo često zagađeniji nego napolju. Zato otvorite širom prozore, napunite dom čistim vazduhom i duboko udahnite.

(VIDEO) ŽIVI U KUTIJI kod prijatelja, plaća 400 USD

Podelite prostor na zone

Podelite svoj životni prostor na zone: za odmaranje, rad, goste. Iako će vam možda delovati čudno i nepotrebno, ali podeljen prostor će vam podsvesno pomoći da se bolje organizujete. Ukoliko u svojoj spavaćoj sobi samo spavate i odmarate, organizam će se navići i sigurno ćete imati bolji i čvršći san nego u što ćete se naspavati u zagušljivom dnevnom boravku iz kojeg ste prethodno ispratili goste.

Polako počnite sa uređenjem

Razmislite šta želite da vidite u svom domu i kako zamišljate idealan prostor u kojem biste voleli da živite. Zatim malim koracima i sitnicama polako počnite da kreirate dom pun blagostanja i mira. Zapamtite: mali koraci će nas približiti cilju, a mnogo priče o tome kako vam nedostaje prostora, novca, vremena... neće nas odvesti nikuda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija