• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.06.2016

07:00

LETO NA KIPRU S KON TIKIJEM: Pažnja, polećemo 3. jula!

Ljubav

LETO NA KIPRU S KON TIKIJEM: Pažnja, polećemo 3. jula!

Podeli vest

Leto na Kipru je doživljaj. Čak i malo više.Kon Tiki je za one koji traže novo i lepo ove sezone rezervisao mesta na liniji Beograd – Larnaka sve do 16.oktobra 2016.

Reč je o noćnim letovima posle kojih slede brzi transferi do najlepših letovališta ove zemlje. Konkretno Limasola i Aja Nape čijem šarmu je teško odoleti. Uz diskretnu gostoprmljivost Kiprana, koji ne kriju naklonost prema turistima iz Srbije, istinski letnji doživljaj je zgarantovan svima koji se odluče da odmor provedu u ovom ostrvskom raju Mediterana.

Aja Napa liči na uspavano ribarsko selo. Osim par desetina kuća, Stari manastir Aja Napa i Crkva Svetog Ilije pečat su grada uz sve druge atribute koje karakteriše svako letovalište Mediterana. Iz bogate ponude izdvajamo dva hotela. Prvi je NESTOR 3sup*. Za polazak 3.jula, cena aranžamana s uračunatim avio-prevozom a na bazi polupansiona je od 830 evra. Vredi svake uložene pare.

Promo

Nešto jeftinija priča ali jednako vredna vaše pažnje je hotel CHRISTOFINIA 3*, takođe u pitoresknoj Aja Napi. I u njemu je usluga polupansionska a cena Kon Tikijevog aranžamana s polaskom 3.jula je već od 675 evra.. Ponudom i komforom, sigurno je, zadovoljiće i one najprobirljivije turiste. Sve standardne sobe imaju kupatilo sa fenom, TV (neki programi se doplaćuju), klima uređaj, telefon, pristup internetu, mini-bar. Hotel raspolaže sa recepcijom, restoranom, barom i nizom drugih sadržaja koji svaki odmor čine opuštajućim.

Limasol je drugi po veličini kiparski grad (oko 110 000 stanovnika) i jedno od dva najpoznatija letovališta u zemlji. Nalazi se na južnom delu ostrva. Povezan je sa Nikozijom (87 km ka severu) i Larnakom (69 km ka severo- istoku) odličnim auto-putevima. Limasol je i najveća luka u državi, pa većina turističkih brodova koji plove za Egipat i Izrael, isplovljavaju upravo odavde.

Promo

Takođe je i veliki turistički centar, sa dugim šetalištem u centru grada, pored mora. Obalom levo i desno od centra, kilometrima se niže bezbroj hotela i turističkih naselja. Za one koji bez šopinga ne mogu, Limasol ima veliki izbor radnji sa raznovrsnom robom, koji će zadovoljiti i one najizbirljivije. 

Predlog je da leto provedete u HARMONY BAY 3* hotelu ( 7 noći, polupansion - cena od 525 evra ). Nalazi se na samoj obali mora i kompletno je renoviran 2014 godine. Sve sobe su moderno opremljene i imaju kupatilo, fen, SAT TV, WI-FI i sef (uz doplatu), klimu, telefon i balkon. Hotel ima glavni restoran sa terasom i pogledom na more, bar, menjačnicu, spoljašnji bazen sa izdvojenim delom za decu, terasu za sunčanje i dečije igralište. U neposrednoj blizini hotela su mnogobrojni kafici, restorani i prodavnice. Letovanje na Kipru donosi i mnoga druga zadovoljstva. Počev od dobrog šopinga preko uživanja u vrhunskoj gastronomiji s izuzetno ukusnim jelima uz konzumiranje dobrih vina. Tu je i tradicionalna zabava uz dobru muziku i folklore,ali I noći u diskotekama s program koji se pamati. Da ste na Mediteranu koji je ukrašen mitovima uverićete se već na prvom koraku. Jedna od tih čudesnih priča odnosi se na u moru vidljive stene koje ''izviru'' iz vode. Afroditine stene delo su prirode, ali je njihovo mitološko objašnjenje mnogo komplikovanije. Grčka boginja ljubavi Afrodita (ili rimska Venera), sudeći po legendi, ali i po platnu čuvenog renesansnog slikara Botičelija, rodila se iz morske pene baš na ovom mestu, na pola puta od Limasola ka Pafosu, sa leve strane. Na ovom istom mestu je prvi put i zaplakala, a njene su se suze pretvorile u stene. Legenda kaže da onog ko se ovde okupa (između njenih suza), sreća u ljubavi pratiće čitavog života!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija