• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2016

09:27

(VIDEO) BUDUĆNOST STANOVANJA POD VODOM! U Dubaiju vile zaranjaju u okean!

Ljubav

(VIDEO) BUDUĆNOST STANOVANJA POD VODOM! U Dubaiju vile zaranjaju u okean!

Podeli vest

Na internacionalnom šou brodova 2016. u Dubaiju, Floating Seahorse predstavljene su velelepne nove građevine, brod vile, koje ne dosežu do oblaka, već suprotno - zaranjaju u okean

Objekti su trospratni s tim što je prvi nivo pod vodom i sagrađen je sa dva ogromna prozora od po 269 kvadratnih metara, koji omogućavaju posmatranje morskog života, prenosi CNN. 

(VIDEO) GARSONJERA OD 20 KVADRATA POSTAJE TRI PUTA VEĆA! Izum za male stanove!

 - Ideja je da brod-vila ima jedan sprat ispod površine, da bi se u spavaćoj sobi mogao doživeti osećaj življenja pod vodom i biti okružen morskim životom  - rekao je arhitekta projekta Žanfranko Rasil, i dodaje da su prozori debljine samo 9,5 centimetara da bi stvorili osećaj da nema ništa izmedju čoveka i morske flore i faune. 

Kako se navodi, prozori nisu napravljeni od stakla, već se tim stručnjaka u potraži za rešenjem ugledao na akvarijume. 

(VIDEO) OBORIĆE VAS S NOGU! Napravljen krevet koji se sam namešta!

Koristeći izdržljive materijale koji su otporni na temperature i veoma slano arapsko more, stvorene su ove potpuno zanimljive "plutajuće podvodne vile". 

Očekuje se, kako se navodi, da do kraja ove godine bude izradjeno oko 50 plutajućih prebivališta, a kraja 2017. ukupno 131 vila.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija