• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

25.04.2017

12:11

HRANA KOJA SE ODMAH LEPI ZA GUZU! Da li jedete ove namirnice?

Ljubav

HRANA KOJA SE ODMAH LEPI ZA GUZU! Da li jedete ove namirnice?

Podeli vest

Na stvaranje celulita i masnog tkiva dosta utiče hrana koju svakodnevno jedemo

Sledećih 10 namirnica najgori su neprijatelj čvrste i oblikovane zadnjice bez celulita!

1. Musli


Sadrži belo brašno koje se u telu prerađuje kao šećer. Uz to, kada u musli dodate mleko, u telo unosite dodatnu količinu estrogena koji će stvoriti masnoće i celulit na zadnjici. Zato se preporučuje da obično mleko zamenite bademovim, a običan musli pahuljicama koje sadrže barem pet grama vlakana u jednom obroku.

2. Štapići sa granolom


Mnoge vrste zdravih štapića sa granolom zapravo su pune šećera koji se pretvara u dodatno masno tkivo na zadnjici. Zato je za popodnevno grickanje bolje izabrati porciju ovsene kaše ili voće.



3. Suši


Mnoge vrste sušija u sebi sadrže sastojke koji goje, poput majoneza, kremastog sira i belog pirinča, i tako unesemo mnogo više kalorija nego što mislimo, jer suši važi za zdravu hranu. Osim toga, začini poput jegulje i soja sosa krcati su nezdravim šećerom i natrijumom.

4. Perece


Iako sadrže malo masnoća i kalorija, perece su pune soli koja ne samo da može da uzrokuje osećaj nadutosti, već i dehidraciju tela, što će celulit na zadnjici učiniti vidljivijim. Ako imate potrebu za grickanjem, uvek pri ruci imajte kesicu neslanog orašastog voća koje je hranljivo i držaće vas sitim do večere.

(FOTO) CRNI SLADOLED ĆE BITI HIT OVOG LETA! Ovaj sastojak ga čini posebno zdravim

5. Prerađeno meso


Belančevine su ključne za održavanje fit guze i izgradnju mišića, ali mnoge vrste mesa, poput prerađene ćuretine, kobasica, šunke i odreska, pune su nezdravih masti i natrijuma, i često nam više štete nego koriste. Sendvič sa ćuretinom može biti hranljiv, ali bolji izbor biće krto meso, kao što je piletina bez kožice ili losos.

AP/Photo

6. Jogurt


Mnoge vrste jogurta pune su dodatnog šećera i mogu da sadrže između 15 do 29 grama šećera po porciji, što je jednaka količina šećera kao u nekim čokoladicama. Naravno da ne morate u potpunosti da se odreknete jogurta, samo birajte one koji sadrže oko 11 grama šećera i držite se preporučene količine konzumiranja.

(FOTO) DOŽIVITE MAGIČNO PROLEĆE: Top 3 destinacije za putovanje!

7. Suvo voće


I ove namirnice se možda čine kao zdrav izbor, ali sušeno voće često je pretrpano šećerom, aditivima i konzervansima, kako bi imalo dobar ukus i duže ostalo sveže. Takođe, skloni smo da pojedemo veće količine sušenog voća jer se ono skupi tokom dehidracije. Zaključak? Ništa ne može da zameni sveže voće.

8. Ljuta hrana


Razne vrste začinjene hrane bogate su antioksidantima koji pomažu i kod usporavanja starenja, ali ljuta hrana koja je mnogima omiljena, poput karija, sadrži puno natrijuma i zasićenih masti, zbog čega se lako lepi za guzu. Dakle, ljutu hranu dobro je jesti povremeno, ali pazite da ne bude preljuta.

Reuters

9. Bombone bez šećera


Namirnice kojima je "oduzet" šećer problematične su zato jer su prerađene i često su im dodati konzervansi. Nova istraživanja čak upozoravaju da takva hrana može da izazove još veću želju za hranom veštačkog ukusa, koja nema baš nikakvu hranljivu vrednost. A sve što je veštačko, organizam teže vari i zadržava u obliku celulita i masti.

10. Crveno vino


Problem je u tome što alkohol dehidrira telo, što uništava kolagen u koži i ubrzava njeno starenje, a time i celulit čini vidljivijim. Zato crveno vino, ali i sav drugi alkohol, konzumirajte samo povremeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija