• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

20.06.2017

07:00

LAST MINUTE PONUDA KON TIKIJA ZA LETO NA SAMOSU! Čarter let i 10 noćenja za 385 evra!

Ljubav

LAST MINUTE PONUDA KON TIKIJA ZA LETO NA SAMOSU! Čarter let i 10 noćenja za 385 evra!

Podeli vest

Ne propustite sjajnu ponuda agencije KonTiki za letovanje na grčkom ostrvu Samos

U pitanju su nove cene aranžmana umanjene za 50 i više evra u nekim slučajevima u odnosu na prvobitne. Naravno, u cenu aranžmana uračunat je i avio-prevoz na čarter letu 23.juna do ovog čarobnog ostrva, kao i svi transferi plus usluga vodiča agencije KonTiki.

U ponudi su pažljivo birani smeštajni kapaciteti, apartmani i hoteli s dobrim položajem kao i ponudom koja uglavnom nadmašuje vrednost aranžmana.

Hotel Zefiros Beach 3* (polupansion) – 499 evra . Udaljen je šest kilometara od mesta Pitagorio i sedam od aerodroma. Usidren je uz plažu Mykali, jednu od najlepših na ostrvu. Sobe mogu da prime dve do ili osobe.

Arion Hotel 4* (polupansion) - 549 evra. Nalazi na uzvišenju, u blizini mesta Kokari, odakle puca predivan pogled na gradić, more i šumom obrasle padine ostrva. U neposrednoj blizini su i najlepše plaže ostrva, Lemonakia i Tsamadou, do kojih nekoliko puta dnevno saobraća hotelski šatl bus koji je basplatan za goste. Predivno okruženje, ljubazno osobolje hotela, kristalno more i šarmantni gradić je sve ono što garantuje savršen odmor .

Promo

Hotel MYKALI 2* je udaljen oko dva kilometra od mesta Pitagorio. Nalazi se na uzvišenju odakle se pruža zadivljujući pogled na more. Šljunkovita plaža udaljena je 500 metara ( ležaljke i suncobrani dodatno se plaćuju). Od hotela do gradića Pitagorio i Potokaki plaže saobraća besplatan bus tri puta dnevno. Preporuka je za goste koji preferiraju aktivan odmor s obilaskom ostrva. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Cena aranžamana s uračunatim direktnim čarter letom (23.juna) je 385 evra.

Samos je nešto novo u ponudi KonTikija. Sigurno je da će prekrasno i rastinjem bogato egejsko ostrvo, sa obiljem snežno belih peščanih plaža, živopisnih naselja i ribarskih luka, biti i ove ali i narednih godina tražena destinacija. Uz sve druge atribute Samos je i carstvo harmonije koja budi sva čula ili komadić raja na kome se još uvek može maksimalno uživati jer nije destinacija masovnog turizma. Samos je i ostrvo na raskršću puteva, arheološki bogat lokalitet..Rodna je gruda Pitagore, čuvenog magematičara i filozofa, zatim i slavnog basnopisca Ezopa kao i boginje grčkog Panteona Here. Na Samosu je i njeno svetilište, zvanično najstariji hram u Grčkoj u kome se venčala sa Zevsom… Na ostrvu su do danas sačuvani ostaci hrama koga su ukrašavala 134 jonska stuba, kao i najstariji tunel na svetu koji je u antičko doba služio kao prečica kroz brdo. Na južnom delu je živo turističko mesto Pitagorion sa mnoštvom taverni, uzerija i kafeterija koje je dobilo ime po svom najčuvenijem stanovniku. Sa Samosa potiču i graditelji Herinog hrama Rek i Teodor, pesnik Arion, arhitekta Poliklet, veliki astronomi Aristarh i Aristil kao i filozofi Melisa i Epikur.

Promo

Od svih grčkih ostrva najbliži je obali Male Azije, od koje je udaljen 1,6 km. Na jednom mestu postoji i prolaz (moreuz) širok samo 800 metara kojim brodovi mogu da plove samo sredinom.

Da bi zadovoljstvo boravka na ovom ostrvu bilo potpuno, obavezno probajete vino sa Samosa slatkastog ukusa koga ima samo ovde. U njegovom ukusu uživao je i legendarni Bajron ispijajući ga iz ogromnih pehara…


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija