• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas/Informer.rs

15.11.2017

16:00

PET NAMIRNICA koje nikada ne smete da stavljate na lice!

Ljubav

PET NAMIRNICA koje nikada ne smete da stavljate na lice!

Podeli vest

Kada je nega u pitanju, mnogi se oslanjaju na sastojke iz prirode, više nego na kupovne proizvode. I dok sa jedne strane imate prednost što koristite prirodne stvari, sa druge, nisu baš svi prilagođeni takvoj upotrebi

Umesto da napravite sebi dobro, sa ovim namirnicama možete napraviti samo pravi haos:

1. Limunov sok

Možda si čula da možeš da naneseš limunov sok direktno na kožu kao toner, tretman za akne ili izbeljivač tamnih mrlja. "Ovo nije u redu da se koristi" kaže Gohara. "Limun je kiselina i može da poveća pH vrednost tvoje kože, uništavajući sloj, čineći je podložnijom inflamacijama, iritacijama, pa čak i ožiljcima" dodaje ona. Limunov sok te takođe čini osetljivijom na UV zrake, što znači da ćeš lakše izgoreti. Gohara čak ne preporučuje razvodnjavanje limunovog soka pre stavljanja na lice. Zadržite ga u salati.

2. Majonez

Čula si da je malo majoneza super za hranjivost suve, pegave kože? Drži se standardne kreme (nađi onu koja najviše odgovara tvom tipu kože). Iako Gohara kaže da utrljavanje majoneza u kožu nije zapravo štetno, može da zapuši pore, a to nije nešto što ti treba. Ako si sklona aknama, kombinacija ulja i jaja je popularni recept za nastajanje džinovskih bubuljica.

TRIK SA ČAŠOM VODE otkriće vam u kakvom je stanju vaša kosa!

3. Utrljavanje alkohola

Ako imaš masnu ili kombinovanu kožu, možda misliš da će utrljavanje alkohola pomoći da se isuše bubuljice. Ovo je preteško. "Trljanje alkohola može da skine kožu i ostavi je izloženu ingflamaciji, kaže Gohara. 

4. Soda bikarbona

Možda si čula da soda bikarbona, koju često mešaju sa medom, dobra u borbi protiv akni. Gohara predlaže da preskočite ovaj "lek". Pošto soda bikarbona menja pH kože, možeš ozbiljno da oštetiš površinski sloj, koji je podložan razvijanju bakterija i drugih stvari. Drži je se podalje. 

5. Sirova jaja

Neki ljudi sugerišu da umućeno belace zateže i smanjuje velike pore. I dok ćeš možda imati osećaj zategnutosti posle, može doći sa cenom. Sirova jaja mogu sadržati salmonelu, koja dovodi do trovanja hrane. Drži ga podalje od lica, kako bi izbegla da je slučajno uneseš.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija