• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.12.2017

10:48

ZA DOBRO JUTRO! ​Trikovi koji će vam pomoći da lako ustanete iz kreveta

Ljubav

ZA DOBRO JUTRO! ​Trikovi koji će vam pomoći da lako ustanete iz kreveta

Podeli vest

Rano ustajanje mnogima teško pada, posebno zimi kada je napolju još mrak

Magazin Coveteur je u saradnji s američkom Nacionalnom fondacijom za spavanje objavio niz saveta kako da ustanete iz kreveta za samo 60 sekundi i da se osećate puni energije i spremni za dan. 

Popijte vodu 

Pre nego odete u krevet naspite čašu vode i ostavite pored kreveta. Kada se probudite, popijte vodu kako bi se vaše telo hidriralo i pokrenuo metabolizam. Pomoći će vam i sveža voda. 

Podesite alarm strateški 

Ukoliko su vam sat ili telefon blizu ruke, vrlo lako ćete ga pomeriti za dodatnih pet minuta. Postavite alarm dalje od vašeg kreveta kako ne biste mogli da ga dohvatite i kako biste morali da ustanete da ga ugasite. 

Uklonite paravane i roletne 

Sunčevi zraci ujutro mogu biti frustrirajući, ali to je upozorenje da je vreme za buđenje. Pre nego što legnete uklonite paravane i roletne. Druga opcija je i da kupite sat koji svetli kada alarm zvoni. 

Podesite temperaturu 

Kada treba da spavate telo smanjuje temperaturu. Podesite temperaturu i u spavaćoj sobi kako biste bolje spavali. Idealna temperatura je između 20 i 22 stepena. 

Krevet koristite samo za spavanje 

Nemojte ležati tokom dana u krevetu jer ćete imati problem da zaspite naveče. Ukoliko ležite na krevetu tokom dana, mozak ga više neće povezivati sa relaksacijom i snom. 

Bez alkohola ili kofeina 

Nakon napornog dana čaša vina dođe kao prava stvar, ali ako želite da se probudite sveži preskočićete taj ritual. Radije popijte čaj od lavande ili kamilice. Ovo može imati suprotan efekat jer topla voda povećava temperaturu tela, a da biste zaspali ona se mora spustiti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija