• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Prva.rs/informer.rs

16.03.2018

17:49

UKOLIKO BEBI NE PROMENE IME sud će joj dodeliti novo!

Ljubav

UKOLIKO BEBI NE PROMENE IME sud će joj dodeliti novo!

Podeli vest

Da li ste znali da roditelji mogu da završe na sudu ukoliko detetu daju neobično ime?

Imena dece često izazivaju ozbiljne rasprave u Srbiji jer roditelji, u želji da budu jedisntveni, znaju da odu predaleko, a ime u nekom trenutku može da bude priličan problem njenom nosiocu. Takvi slučajevi zainteresuju medije onda rasprava od kućnog doma, prelazi na viši nivo, piše Prva.rs 
U Francuskoj je takva rasprava došla do suda! 

Naime, roditelji su želeli da svojoj devojčici daju ime Liam. 

Ovo ime u Francuskoj nije toliko čudno ukoliko ga nosi... dečak. Ali devojčica? E tu dolazimo do problema. 
Naime, francuska država je zabrunuta zbog sledećeg: 

Pixabay

- Devojčicino ime moglo bi da dovede do konfuzije oko toga kog je ona pola - navode lokalni mediji, a prenosi britanski "Mirror" i dodaju: 


- U interesu je deteta da se odabere drugo ime jer bi ovo moglo da šteti u njenim socijalnim odnosima u budućnosti. 


Tužilac je od sudije tražio da se roditeljima zabrani da devojčicu nazovu Liam, a ukoliko ne nađu novo ime da sudija bude taj koji će joj dodeliti novi. 

Roditelji su se obratili pravnicima i pokušavaju uz pomoć francuskih zakona da se izbore za željeno ime. Dok se odluka ne donese, do daljeg odlažu njeno krštenje. 
Francuska je poznata kao veoma strktna država kada su u pitanju imena dece. Ranijih godina roditelji su sprečeni da deci daju ime Nutela, Jagoda i Menhetn. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija