• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav & zdravlje

09.09.2018

14:36

VREME JE ZA ČAJ, ODSPAVAJTE POPODNE, SMEJTE SE... Navike koje produžavaju život!

Ljubav

VREME JE ZA ČAJ, ODSPAVAJTE POPODNE, SMEJTE SE... Navike koje produžavaju život!

Podeli vest

Ako nanosite istu kremu još od srednje škole, možda je vreme da isprobate neku drugu, samo su neki od korisnih saveta...

Ustajete rano, ležete kasno i nakon nekog vremena osećate se deset godina starije. Vreme je da se rešite štetnih i usvojite zanimljivije i zdravije navike.

Crvena hrana

Crvene namirnice, poput lubenice, bobičastog voća i paradajza, super su hrana u borbi protiv starenja. Paradajz i lubenice sadrže likopen, snažan antioksidans koji deluje protiv procesa starenja. Bobice su bogate antioksidansima koji se bore protiv upala, što znači da ovo slatko voće čuva i mentalno zdravlje.

Smejte se

Iskopajte neki smešan skeč ili gledajte slatka stvorenja. Mnoge studije pokazuju da smeh smanjuje stres, zbog čega ćete se odmah osećati mlađe. Ovo deluje čak i ako ćete se za samo nekoliko minuta vratiti buljenju u proračunske tablice.

Svetliji lak

Što ste stariji, bolje je izbegavati vampirske crvene lakove koji skreću pažnju na sve nepravilnosti na rukama. Šećernim pilingom, koji ćete uraditi kod kuće (pola šoljice šećera, pola šoljice maslinovog ulja i par kapi eteričnog ulja), svake nedelje očistite kožu na rukama. Izmasirajte ruke ovom mešavinom, a potom ih isperite hladnom vodom. Na nokte nanesite lak neutralnih boja.

Vreme za čaj

Izaberite biljni čaj koji će vas opustiti. Imajte na umu da su studije pokazale da zeleni čaj čuva elastičnost kože dok starimo. Osim toga, pijući čaj činite vrlo bitnu stvar za mladolik izgled - unosite tečnost.

Pixabay

Krema za sunčanje

U borbi protiv bora i sunčanih pega najbolja krema je ona za sunčanje.

Budite realistični

Hormon stresa kortizol šteti telu iznutra i spolja. A ako vam je lista obaveza poduža i stalno razmišljate o njoj, neprestano živite pod stresom. Organizujte neke poslove, a od nekih odustanite.

Odspavajte popodne

Ljudi nisu toga svesni, ali neispavanost može skratiti život. Hronični umor stvara haos u hormonskoj slici, zbog čega ste osetljiviji na bolesti, od gojenja do depresije. Sedam do devet sati sna idealno je za noć, ali popodne, nakon posla, 20 minuta će vas fantastično osvežiti. Popodne ne spavajte duže jer ćete se osećati umornije.

Zabavno vežbanje

Naravno da znate da je vežbanje dobro. Ali način na koji vežbate takođe je bitan. Ako razbijete dosadnu rutinu i počnete raditi nešto što vam je zabavno, nećete imati osećaj da vežbate - vežba tela treba biti igra. To jača motivaciju, a vežba tela će vas održati mlađima.

Promenite negu lica

Ako nanosite istu kremu još od srednje škole, možda je vreme da isprobate neku drugu. Prirodno 'podmazivanje' kože smanjuje se kako starimo. Tonirana krema pomoći će da koža izgleda mladalački i sjajno.

Shutterstock

Počastite se tamnom čokoladom

Nedavna istraživanja pokazala su da molekuli u nekim lekovima koji se koriste u lečenju mentalnih poremećaja liče onim koji se nalaze u čokoladi. Čokolada dokazano podiže raspoloženje, a ako ima 70% kakaoa, korisna je i za srce.

Izbelite zube

Što su zubi belji, izgledaćete mlađe.

Popijte malo vina

I vino i pivo sadrže korisne sastojke za srce. Samo nemojte preterivati, jer će vas to pak učiniti starijima.

Strasni poljupci

I ne govorimo o poljupcu u obraz. Strastveni poljubac oslobađa niz dobrih hemijskih sastojaka, smanjuje nivo stresa, tj. nivo kortizola, koji dovodi do preranog starenja.

Uživajte u salatama

Jedete li više voća i povrća, osećaćete se zdravije, smirenije i imati više snage. Tanjir pun povrća i voća može stvoriti pozitivno raspoloženje. Za optimalne rezultate, neka vam ovo pređe u naviku.

Umetničke sklonosti

Čak i ako svoje crteže ne biste pokazali drugima, ako volite crtanje - crtajte. Kreativne aktivnosti čuvaju mozak i oslobađaju od stresa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija