• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2018

15:41

(FOTO) NEBESKA TRKA! Spektakl za ljubitelje trčanja na divljim Prokletijama

Ljubav

(FOTO) NEBESKA TRKA! Spektakl za ljubitelje trčanja na divljim Prokletijama

Podeli vest

Nacionalni park Prokletije je treći put bio je poligon za ljubitelje nebeskog trčanja, dok je domaćin bio planinarsko-sportski klub Hrid

Foto: Skyrunning Serbia

 

Na teritoriji opštine Plav u Crnoj Gori održana je finalna međunarodna trka u okviru Srpske skajraning asocijacije za 2018. godinu. Samo za najbolje i najupornije – skaj master format.

U Babinom polju, dvadeset trkača je imalo tu čast da se oprobana najlepšoj planini Balkana.

Na startu u katunima PSK Hrid sunčano, staza od 29km sa 1.600m uspona. Ruta je išla preko 2.500m.n.v. starim graničnim stazama JNA tik uz Albaniju.

Foto: Skyrunning Serbia

Tekst potpisa

Prvi na cilj je stigao Dušan Bazić sa Kopaonika sa vremenom 2 sata i 59 minuta, drugoplasirani je bio Aleksandar Božović iz Požege sa vremenom 3 sata i 20 minuta, dok je trećeplasirani bio Danijel Lončarević iz Bečeja, sa zaostatkom od dva minuta. Treba napomenuti da je lokalni takmičar Esad Redžematović bio četvri, što je ogroman uspeh, s obzirom na to da mu je ovo bila prva nebeska trka.

Foto: Skyrunning Serbia

 

Najbolji rezultat u ženskoj konkurenciji zabeležila je Snežana Đurić iz Kragujevca, sa vremenom 3 sata i 50 minuta. Drugo mesto je zauzela Miluša Bošković iz Kotora sa vremenom 4 sata i 18 minuta, dok je trećeplasiranoj Mariji Sekulović bilo potrebno 4 sata i 28 minuta da stigne do cilja.

Foto: Skyrunning Serbia

 

Pobednik u muškoj konkurenciji, Dušan Bazić izjavljuje da mu je ovo treća trka na Prokletijama i da se raduje što prerasta u tradiciju. "Najlepši planinski masiv Balkana, svetski potencijal za sve sportove na otvorenom. Uvek ću se rado vraćati na Prokletije".

- Za nas kao organizatore Prokletije su uvek veliki zalogaj, nezgodan (tehnički) teren, vreme se može promeniti za minut. To nas ne sprečava da damo sve od sebe i priroda nas uvek sve zajedno nagradi vedrim nebom. Ima li lepše promocije ovakve destinacije? Nadamo se da je ovo tek početak i uvertira u nešto veće na Prokletijama - ističe direktor Lige Marko Nikolić.

Foto: Skyrunning Serbia

 

Iako je surov i nepristupačan prilaz, koji inače krasi Prokletije, organizator je uspeo da omogući i prenos uživo putem drona i 4G mreže u rejonu Bogićevice iznad 2.000m.n.v.

Sportska manifestacija “Prokletije skaj master” svakako puno znači za razvoj aktivnog turizma regiona. Daje pravi primer zajedničke saradnje na ovim prostorima i promoviše zdrave vrednosti. Od svih lokacija jugoistočne Evrope, Prokletije imaju najveći potencijal za sve sportove u prirodi.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija