• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Insajder/Informer.rs

27.10.2018

13:10

NE ČINITE STVARI GORIM: Šta (ne) treba da radite kad vam izađe bubuljica!

Ljubav

NE ČINITE STVARI GORIM: Šta (ne) treba da radite kad vam izađe bubuljica!

Podeli vest

Bubuljica koja vas ujutru „pozdravi“ dok se umivate, verovatno budi najgore u vama. Ali, onaj razumni deo vas zna da je pametnije da se obuzdate i ipak je ne dirate...

Iako vam možda deluje da vam pasta za zube pomaže, to nije slučaj. Istina, pasta izaziva isti onaj osećaj peckanja kao i sredstva protiv bubuljica, i čini vam se da možete da osetite kako isušuje tu gadost, to ipak nije slučaj.

- Paste za zube sadrže mnoge sastojke koji iritiraju kožu, a ako je stavite na mesto koje je već upaljeno, biće još gore - kaže dr Debra Jaliman, dermatolog iz Njujorka.

Takođe, ne bi trebalo ni da preterujete sa umivanjem. Iako i ovo deluje logično, imajte u vidu da preterano čišćenje takođe može da dovede do toga da bubuljica dobije društvo.

- Preterano čišćenje isušuje kožu i čini da stvari postanu još gore - objašnjava dr Jaliman.

Važno je, naravno da se ujutru i uveče lepo umijete, da pažljivo uklonite šminku sa lica, ali ne bi trebalo to da radite svaki čas.

Preskočite i pilinge. Piling jeste koristan generalno, ali kad vam bubuljica već izađe, ruke dalje od teglice, da ne biste dodatno iritirali kožu.

Ono što može da vam pomogne su medicinski proizvodi protiv bubuljica, koji sadrže salicilnu kiselinu ili, ako su akne u pitanju, benzoil peroskid. Osim toga, efikasni su i proizvodi na bazi retinoida, glikolne kiseline (koja će otvoriti pore), ili proizvodi na bazi ulja čajevca.

- Utvrđeno je da ulje čajevca stvarno pomaže jer deluje antibakterijski, ali je važno da ne koristite etarsko ulje ove biljke, već proizvode koji ga sadrže jer je ulje samo po sebi suviše jako da biste ga nanosili na kožu - kaže dr Jaliman za "Insajder".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija