• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

11.11.2018

08:52

OSEĆAJTE SE PRIJATNO U KUHINJI: Trikovi za blistavu kuhinju!

Ljubav

OSEĆAJTE SE PRIJATNO U KUHINJI: Trikovi za blistavu kuhinju!

Podeli vest

Šta vam je prva asocijacija na kuhinju? Hrana? To, ipak, nije samo mesto gde pripremamo hranu, već i prostorija u kojoj se okupljamo, pa je važno da se u njoj osećamo prijatno. Pomoću ova četiri trika kuhinja će zablistati

Kuhinjsko ostrvo

Nekada rezervisano za američke kuhinje, ostrvo je sve popularnije i u našim. Ako imate dovoljno prostora, razmislite da postavite ostrvo u kuhinji jer je praktično. Odlično je za odlaganje kuhinjskih aparata, za postavljanje uređaja, a u donjem delu možete da napravite police.

Jarke boje

U kuhinji često igramo na sigurno, biramo neutralne boje, poput bele, boje drveta, eventualno sive. Nema razloga za tim, slobodno se poigrajte bojama. Crno-bela kuhinja takođe je u trendu, ali to ne znači da ne možete da imate detalje u drugim bojama, od crvene do žute. Kad je reč o zidovima, najbolje je da budu neutralni ako se opredelite za jarke viseće delove i druge detalje. Ako se, s druge strane, opredelite za neutralne viseće delove, zidovi mogu biti u jarko narandžastoj ili crvenoj boji koje, kažu psiholozi, podstiču apetit.

Foto: Shutterstock

Detalji - Ko voli sveden enterijer, treba da bira viseće delove u beloj ili nekoj drugoj neutralnoj boji. Detalji poput staze, krpa, posuda za kafu, ulje, so, mogu biti živopisni. Slike sa prilagođenim natpisima ili one na kojima su kuhinjski motivi takođe će ulepšati prostor. U trendu su i table poput školskih na koje možete da pišete spisak potrebnih namirnica za kupovinu, neki recept ili da ostavljate poruke ukućanima. Kad je reč o uređajima, navikli smo na bele i sive, ali slobodno ih obojite u neku drugu boju, pogotovo ako su stari. Ljubičast frižider ili pink mašina za pranje posuđa uneće vedrinu u vašu kuhinju. Ako ste raspoloženi za veće promene, zašto ne biste ofarbali plafon u omiljenu boju ili napravili šaru, karo ili nešto slično? Zanimljiv tapet takođe će oplemeniti prostor. 

Police - Iskoristite svaki santimetar prostora tako što ćete napraviti police po meri. One nisu samo praktične, već imaju i estetsku funkciju. Osim zatvorenih polica, odlične su i otvorene. Rasporedite začine, kutije sa potrebnim sitnicama, a ako imate kuvar, to je pravo mesto za njega.

Savet plus: Plava kuhinja nikad neće izaći iz mode. Ona dolazi u mnogo nijansi, od golubije sive preko tirkizne do mastilo plave.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija