• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo.rs/Informer.rs

21.12.2018

11:51

A LAKO JU JE ISPRAVITI: Ova navika je KRIVAC ZA CELULIT!

Ljubav

A LAKO JU JE ISPRAVITI: Ova navika je KRIVAC ZA CELULIT!

Podeli vest

Dok je većina vrsta celulita povezana sa zadržavanjem vode u telu, dermatolog Klelija Monto otkriva da stvaranje celulita ima veze i sa jednom lošom navikom

- Sedenje prekrštenih nogu je takođe krivac za celulit, jer ograničava cirkulaciju krvi u nogama - tvrdi ona, dodajući da je stvar još gora kada nosite skini džins ili helanke.

- Ova vrsta odeće smanjuje cirkulaciju u nogama, što povećava rizik od pojave celulita. Prekrštanje nogu, odnosno sedenje prekrštenih nogu može da podstakne pojavu takozvanog vodenog celulita. To znači da će celulit biti mnogo vidljiviji na koži, da će se širiti na površini kože, a može i da izazove probleme kasnije u životu.  

SVAKA ŽENA OVO RADI: Greška nakon pranja koja će vam UNIŠTITI KOSU!

Dermatolog ističe da kada prekstite noge, stavljate veći pritisak na ekstremitete.

- To rezultira lošom cirkulacijom, čime se povećava zadržavanje vode u telu, jer krv ne može da cirkuliše normalno niti da izbaci toksine iz tela.

Foto: Pixabay

Dr Monto dalje objašnjava da zadržavanje vode dovodi do oticanja kože, zbog čega se zapravo javlja "narandžina kora" na površini.

NEGA SUVE KOŽE: I Bog stvori ulja, med i mleko!

Njeni saveti za sprečavanje pojave celulita su izbegavanje nošenja uskih farmerki i helanki, ali i unošenje dosta tečnosti.

Klelija savetuje i da vežbate redovno – barem da šetate po pola sata dnevno, i da izbegavate preterano slanu hranu kako se tečnost ne bi zadržavala u telu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20