• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

05.06.2019

09:56

Šta vam je sve potrebno da biste kupili stan?

Ljubav

Šta vam je sve potrebno da biste kupili stan?

Podeli vest

Prvo i najvažnije je da se dobro informišete! Postoje različiti izvori koji objašnjavaju sam proces kupovine, međutim svaki je za sebe posebno formulisan što stvara zabunu kod samog kupca. Kupci nekretnina se često pitaju koja je tačno uloga agencije za nekretnine u procesu kupovine nekretnine? Da li mogu da očekuju pomoć u vezi sa dokumentacijom i koja su tačno ovlašćenja jedne agencije za nekretnine?

City Expert agencija za nekretnine posebno se ističe po tome što omogućava isključivo bezbednu kupovinu stana. Njihov strateški pristup jeste da naplaćuju proviziju samo jednoj strani, vlasniku nekretnine, dok kupcima ne naplaćuju proviziju. Sa druge strane pružaju kompletnu partnersku podršku i vlasnicima i kupcima tokom kupoprodajnog procesa.

Foto: Promo City Expert

Kupovina stana je jedan od stresnijih događaja u životu svakog prosečnog stanovnika. Stanovi se kupuju iz različitih razloga, ali ono što se posebno javlja kod svakog kupca je strah od prevare. Stručnjaci za prodaju nekretnina objašnjavaju da se ovaj osećaj javlja u najvećem slučaju zbog neznanja, jer se kupovina stana ne dešava često. Kupcima prilikom kupovine je najbitnije da steknu poverenje u agenciju za nekretnine, a evo kako da prepoznate agenciju koja će ispuniti Vaša očekivanja:

 

  • Proverena dokumentacija

 

Bez sređene dokumentacije ne započinjite pregovore! Pravni tim City Expert agencije za nekretnine proverava da li je nekretnina upisana u katastar nepokretnosti i da li vlasnik poseduje odgovarajuću dokumentaciju kako bi istu nepokretnost mogao da proda. Od dokumentacije je potreban osnov sticanja nepokretnosti, ili pravni sled pod kojim se obično misli na ugovor o kupovini stana, ugovor o poklonu ili neki drugi dokument koji svedoči kako je vlasnik došao u posed stana.

 

  • Transparentna ponuda

 

Od agencije za nekretnine se očekuje da iskreno predstavi svaku nekretninu u okviru ponude, da istakne sve njene prednosti i da potencijalnom kupcu transparentno pokaže sve njene vrline i mane.

Foto: Promo City Expert

To je ponekad u praksi teško uraditi, ali u okviru jedne medijske prezentacije je apsolutno moguće prikazati sve prednosti i mane jedne nekretnine. City Expert agencija za nekretnine ima jedinstven način i posebno se ističe po načinu prezentovanja nekretnina koje ima u svojoj ponudi. Fotografije koje se nalaze u prezentaciji svakog stana ili kuće prikazuju realan izgled enterijera, a mapa prostorija svedoči o dimenzijama i rasporedu.

Foto: Promo City Expert

U okviru prezentacije nalazi se i video snimak koji vodi kroz virtualno razgledanje, a tu su i sve informacije o troškovima održavanja, kao i popis tehničkih informacija o spratnosti, godini gradnje, datumu poslednjeg renoviranja i slično.

 

  • Planiranje troškova

 

Finansiranje kupovine stana je velika stvar i zato agenti moraju da budu na raspolaganju kupcima za pomoć u određivanju budžeta. Agenti sa višegodišnjim iskustvom u posredovanju u prodaji nepokretnosti vešti su u planiranju svih troškova i spremni da pomognu svim kreditnim kupcima sa planiranjem finansiranja i pripremom za apliciranje za kredit. City Expert u okviru svog sajta je postavio i kreditni kalkulator banke sa kojom sarađuje, tako da tu kupci mogu dobiti neku okvirnu informaciju o tome koliki iznos novca im treba za učešće i koliko iznosi njihova mesečna rata.

Foto: Promo City Expert

Agenti za nekretnine su tu da kupcu pomognu da pronađe nekretninu u okviru svog budžeta, da realno predoče sve prednosti i mane nepokretnosti za koje su kupci zainteresovani i da pomognu i vlasnicima i kupcima da pregovaraju u vezi sa cenom i rokovima prodaje.

Cenu nekretnine određuje tržište i agenti su vrlo dobro upoznati sa tim kako se kreću realne cene nekretnina. Kreditnim kupcima je naročito važno da prodajna cena ne odudara puno od tržišne, jer će procenitelj banke koji dolazi da proceni vrednost nepokretnosti zaista dati realnu cenu. Zato su agenti tu da pregovaraju u vezi sa cenom, jer je će iznos kredita biti definisan u odnosu na vrednost koju je procenitelj zvanično odredio.

 

  • Pravni saveti

 

Pravni tim je, s druge strane, tu da u saradnji sa agentima sastavi kupoprodajni ugovor, odnosno predugovor i da ukaže na određene nepravilnosti u dokumentaciji, ukoliko ih ima. U City Expert agenciji za nekretnine pravni tim pored sastavljanja ugovora i predugovora, pomaže oko saveta za upis hipoteke, davanja založne izjave i proveravanja da li je dokumentacija kompletna.

 

  • Proces kupovine

 

Kupovina nekretnine nije nimalo jednostavna, pored istraživanja i potrage za idealnom nekretninom, prikupljanje sopstvene dokumentacije ali i provera vlasničke dokumentacije, kupac i vlasnik moraju da posete notara radi overe dokumentacije. Licencirani agenti za nekretnine su zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu upoznati sa svime što nosi kupovina nekretnine, stoga su sposobni da vode sam kupoprodajni proces tako da se on završi efikasno po vlasnika i bezbedno po kupca. Kupovina nekretnine je stresan proces, zato je agent tu da upravlja i učini sam proces manje stresnim događajem i za kupca ali i za vlasnika.

Foto: Promo City Expert

Agencija za nekretnine ima zadatak da upozna vlasnika i kupca i da omogući kupcu da kupi stan bez pravnih začkoljica i potencijalnih problema.

Kao posrednik u kupoprodaji nepokretnosti City Expert agencija za nekretnine posreduje samo za uknjižene nepokretnosti. Pre nego što oglase jedan stan, kuću ili poslovni prostor na prodaju, stručnjaci iz City Expert-a proveravaju svu potrebnu dokumentaciju. Takođe, u skladu sa Zakonima naše države svaki kupoprodajni proces vode licencirani agenti sa višedecenijskim iskustvom čiji je jedini cilj da izvrše bezbednu kupoprodaju bez pravljenja kompromisa, što dokazuje i činjenica da do sada nisu imali niti jedan proces koji nije protekao mimo Zakona koji uređuju tržište nekretnina u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija