• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

31.08.2019

13:33

KAKO OPORAVITI KOSU POSLE MORA? Evo nekoliko korisnih saveta!

Ljubav

KAKO OPORAVITI KOSU POSLE MORA? Evo nekoliko korisnih saveta!

Podeli vest

Nekoliko korisnih saveta i ekonomičnih recepata vratiće vašoj oštećenoj kosi sjaj

Morska voda i neprestano izlaganje suncu u velikoj meri oštećuje vlasi. Krajevi su ispucali i suvi, kosa izgleda mrtvo i gotovo je nemoguće ukrotiti je.

Foto: Shutterstock/Informer DN


Srećom, postoje vrlo jednostavni način da nahranite kosu, vratite joj sjaj i učinite da ponovo izgleda zdravo.
 

Birajte blage šampone

Blagi šampone poput bebi šampona ili prirodnih poput koprive najviše prijaju oštećenoj kosi,pogotovo nakon mora. Sprečavaju njeno dalje isušivanje i regenerišu je. Dobar trik jeste da koristite što hladniju vodu kako bi dlaka povratila prirodan sjaj.

Dubinsko pranje

U većini frizerskih salona ponudiće vam uslugu dubinskog pranja kose, a ovaj tretman možete sprovesti i sami kod kuće. Izaberite neutralan šampon, nanesite na mokru kosu i 15 minuta masirajte vlasište. Sačekajte 10-minuta, pa ponovite proces. Ispretite, a zatim sve ponovite još jednom. Pauzama između pranja dozvolili ste vlasi da se otvori a prljavština se detaljno ukloni.
 

Foto: pexels.com

Obogatite pakovanje

U balzam ili pakovanje za kosu dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Ne brinite, lako ćete ga isprati. Ovo ulje bogato je vitaminima E i A, kao i antioksidantima koji pomažu da dlaka postane jača i sjajnija. Ako imate malo vremena, napravite masku za kosu od meda i maslinovog ulja: na 1 kašiku meda dodajte 2 kašike ulja i mešajte dok smesa ne postane glatka. Stavljate je svaki put pre pranja kose i držite minimum dva sata.


 

Skratite krajeve

Svaki profesionalac će vam reći da je ovo obavazan korak ka oporavku oštećene kose. Veliki broj žena odbija da skrati kosu (jer su konačno dobile prirodno senčenje pramenova), dobra vest jedste da je dovoljno da odsečete svega dva santimentra, onaj deo kose koji je najoštećeniji. Bonus je što ćete na ovaj način podstaći brži rast vlasi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija