• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr

23.10.2015

20:28

NAUČNICI STVORILI ČUDESAN LEK PROTIV AIDS? Banana ubija opasne viruse!

Ljubav

NAUČNICI STVORILI ČUDESAN LEK PROTIV AIDS? Banana ubija opasne viruse!

Podeli vest

Naučnici tvrde da su stvorili "čudesan lek" iz banana koji može ubiti brojne viruse, uključujući i one koji uzrokuju hepatitis C, grip i AIDS. Nadaju se kako bi novi lek mogao postati ključan u zaštiti čovečanstva od nekih najopasnijih bolesti

Njegov ključni sastojak je protein banana lekitin (BanLec) čije je delovanje protiv HIV virusa otkriveno još pre pet godina. Međutim, BanLec je tada uzrokovao užasne nuspojave koje su znaučnici sada uspeli da reše, piše Daily Mail. 

KREM OD BANANA protiv kašlja!

Stvorili su novu verziju BanLec-a, a ona je svoju delotvornost već pokazala kod miševa koji, zahvaljujući leku, nisu dobili grip iako su bili izloženi virusu. 


ČUDESNA KORA BANANE Izbeljuje zube, omekšava meso, uklanja akne...

Lek funkcioniše tako da se "lepi" za molekule šećera koji se nalaze na površini nekih od najsmrtonosnijih virusa na svetu. Kad se veže za virus, on se od tog trenutka smatra bezopasnim i imunološki sistem na njega lako može da deluje. 

Istražitelji veruju kako bi novi lek mogao biti delotvoran i protiv Ebole. Upozoravaju i da konzumiranje banana nema isti efekat jer u njihovom leku koristi se modifikovana verzija BanLec-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija