• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtirine.rs

30.06.2016

11:46

(VIDEO) UKOČENOST I BOL NESTAJU ZA 5 MINUTA! Sami izmasirajte vrat pritiskajući ove tačke!

Ljubav

(VIDEO) UKOČENOST I BOL NESTAJU ZA 5 MINUTA! Sami izmasirajte vrat pritiskajući ove tačke!

Podeli vest

Svi smo bar jednom osetili bol u vratu. On ne zavisi od starosnog doba i pogađa sve, od studenata do starijih ljudi. Bol u vratu može biti deo simptoma takozvanog "cerkvikalnog sindroma", među kojima su i ograničeno pokretanje glave, glavobolja, mučnina i vrtoglavica

Međutim, ako je povezan sa bolom u grudima, rukama i različitim delovima glave, on može biti deo simptoma osteoporoze vrata.

Prvi simptomi osteoporoze vrata se mogu javiti i kod mladih ljudi u dvadesetim godinama. Međutim, ako ih rano prepoznate i sprečite njihovo napredovanje, moći ćete da izbegnete unos lekova.

Ukoliko se ne pozabavite ovom bolešću, verovatnoća za njeno izlečenje postaje sve manja, mada dobra masažamože da ublaži bol i neprijatnost u značajnoj meri.

Masažu vrata je veoma prosto izvesti i traje svega par minuta, a možete je raditi 2-3 puta dnevno.

Uzmite neku vrstu ulja za masažu i primenite ga na vrat i ramena laganim utrljavanjem s obe ruke. Lagano istrljajte predeo između vrata i ramena gore-dole, a zatim izmasirajte deo ispod ramena blizu lopatice. Ponovite proces sa druge strane.

NAUČNICI: Još nema dokaza da je so loša po zdravlje!

NAMIRNICA KOJU NUTRICIONISTI JEDU SVAKI DAN! Zbog nje su mršavi i ne boluju ni od čega!

Pređite na masažu vrata i to tako što ćete ga lagano zahvatati prvo jednom pa drugom rukom otpozadi. Sa dva prsta zahvatajte kožu vrata i stiskajte prvo jednom pa drugom rukom. Sa obe ruke vrhovima prstiju pritiskajte kožu vrata. Člancima prstiju obe ruke pritiskajte bočne delove vrata.

Pritiskajte bočne delove vrata prstima obe ruke.

Kontraindikacije:

Vaskularni bol – ateroskleroza, tromboza, aneurizme

Akutna zapaljenja

Krvarenje i zgrušavanje krvi

Defekti kože u vidu fleka i bradavica




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija