• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zadovoljna.hr

28.07.2016

16:13

ŠEST PRIRODNIH namirnica koje efikasno teraju komarce!

Ljubav

ŠEST PRIRODNIH namirnica koje efikasno teraju komarce!

Podeli vest

Neke od njih poznati su začini i možete ih sami zasaditi, a njihove listove malo zgnječite među dlanovima i zatim utrljajte na kožu

 Druge biljke ćija esencijalna ulja teraju komarce možete lako pronaći u apotekama ili u prodavnicama.

1. Matičnjak 

Utrljajte ga na kožu i njegov blagi limunasti miris odbiće komarce. Uz to, matičnjak je poznat i kao znatno umirujuća antibakterijska biljka.

2. Mačija trava (ili mačija menta)

Ova mirisna rođaka mente u sebi sadrži spoj nepetalakton koji odbija razne insekte, a njen miris na vašoj kožu oteraće i dosadne komarce.

RAJ ZA BAKTERIJE Čistite klimu redovno!

3. Bosiljak

Komarci ne mogu podneti miris ovog omiljenog začina, a brojna istraživanja pokazuju da su esencijalna ulja koja se nalaze u bosiljku toksična za larvu komaraca.

4. Lavanda

Moćna lavanda je poznata kao biljka koja efikasno tera komarce, a sa njima i moljce i muve. S obzirom na jačinu i intenzitet njenog specifičnog mirisa, možete probati da se rešite komaraca buketom lavande koji ćete držati u kući. Ako ih ne oterate na ovaj način, onda ipak lavandu utrljajte na kožu.

5. Žalfija i ruzmarin

Ako planirate druženje na otvorenom, možete zapaliti laganu vatru u starom roštilju. U nju ubacite malo žalfije ili ruzmarina. Miris koji će se širiti nakon toga biće prijatan za vaš nos, ali neugodan komarcima. Vi samo imajte na umu da ih neće biti u vašoj blizini dokle god oko vas ima dima, pa se potrudite da održavate vatru.

6. Citronela

Ova biljka odavno je poznata kao jedna od najučinkovitijih u borbi protiv komaraca. Eterično ulje citronele možete nabaviti u svim biljnim parfimerijama ili bio prodavnicama. Pomešajte ga sa baznim prirodnim uljem za telo po svojoj želji (arganovo, bademovo, kokosovo) i namažite kožu.

ODLIČNA STATISTIKA! Broj novih slučajeva hepatitisa B i C u opadanju


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija