• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

10.10.2016

20:28

NEVEROVATNA KREACIJA! NASA konstruisala gazu uz pomoć koje rane brže zarastaju!

Ljubav

NEVEROVATNA KREACIJA! NASA konstruisala gazu uz pomoć koje rane brže zarastaju!

Podeli vest

Povrede u svemiru, na površini planete ili asteroida mogu da budu opasne po život

U uslovima u kojima nema gravitacije, ljudska krv se ponaša drastično drugačije nego na Zemlji. Rane dosta sporije zarastaju, a ukoliko se uzme u obzir rizik i cene misija u svemiru, od velike važnosti je da se povrede brzo zacele.

BRZI TEST Minut je dovoljan da otkrijte da li ste zdravi!

Jedna od metoda jeste i nova gaza koju je najavila NASA.

Tanak materijal sposoban je za neke neverovatne stvari jer generiše male količine elektriciteta u dodiru sa drugom površinom, uključujući i ljudsku kožu.

NA KORAK DO ZVANIČNOG LEKA! Prvi čovek koji se izlečio od HIV-a!

Taj materijal nazvan PVDF ima razne mogućnosti primene, a dokazano je da rane brže zarastaju ukoliko se manje količine elektriciteta upotrebe na okolnom tkivu, ali za uspeh je neophodan i sastav gaze.

- Ako se vlakna PVDF pravilno postave ćelije rane ih koriste kao skelu što pomaže bržem zarastanju. Najlakši način njihovog pravilnog postavljanja jeste upravo pravljenje gaze koja istovremeno pruža i dodatni sloj u vidu zaštite od infekcije - objasnila je Emili Sioči, jedna od naučnica NASA Langli istraživačkog centra.

S obzirom na to da dobar deo novih dostignuća prvobitno namenjenih za pomoć pri istraživanju svemira vremenom završi i kao proizvod za kupovinu u običnim prodavnicama, tome se možemo nadati i kada je u pitanju ova gaza.

VIJAGRA IZ KUĆNE RADINOSTI: Potrebna su vam samo DVA prirodna sastojka!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija