• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

29.05.2017

18:25

POKRENITE SE KOLIKO VEĆ DANAS! Vežbanje u prirodi budi optimizam!

Ljubav

POKRENITE SE KOLIKO VEĆ DANAS! Vežbanje u prirodi budi optimizam!

Podeli vest

Izlaganje prijatnim sunčevim zracima podstiče sintezu vitamina D, deluje umirujuće na kompletan organizam i usklađuje biološki ritam

Dobrobiti vežbanja pod vedrim nebom su višestruke, jer rekreacija u prirodi budi optimizam i jača volju. Osim toga izlaganje prijatnim sunčevim zracima podstiče sintezu vitamina D, deluje umirujuće na kompletan organizam i usklađuje biološki ritam koji je važan u pravilnom funkcionisanju centralnih organa.

Ukoliko za trening pod vedrim nebom izaberete park ili igralište blizu kuće kao rekviziti mogu da posluže klupe, drveće, grane, panjevi, dečje penjalice... Uvek razmišljajte o treningu celog tela, i koristite složene vežbe koje zahtevaju aktivaciju većih mišićnih partija poput nogu i leđa.

Pre svakog vežbanja hodajte ubrzano najmanje 15 minuta da bi se telo zagrejalo i pripremilo za napor.

Klupa

Sklekove, propadanja i trbušnjake možete da izvodite na klupi. Pri tome je poželjno da svaku od navedenih vežbi ponovite u tri serije sa maksimalnim brojem ponavljanja.

Drveće

Zgibove i najrazličitija podizanja i penjanja najlakše ćete da izvedete uz pomoć jakih grana. To su vežbe kojima se jača gornji deo tela.

Trava

Na osunčanim i suvim travnatim površinama možete da radite čučnjeve i iskorake. Ukoliko su vam statični iskoraci postali isuviše lagani probajte iskorake u kretanju, ili iskorake sa penjanjem na klupu. Kao i kod iskoraka i čučnjevi mogu da imaju mnogo varijacija, tako da možete da se oprobate i u izvođenju polučučnja, sumo čučnja, dubokog čučnja, kao i čučnja sa skokom ili jednostavno izdržaja u čučnju.

Stepenice

Jedan od korisnijih objekata za trening svakako su i stepenice. Možete da trčite uz ili niz stepenice, skačete jednom ili sa obe noge, penjete se ili spuštate bočno, a sve da biste imali jače noge i lepše gluteuse - mišiće zadnjice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija