• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

10.06.2017

21:17

PRIPREME ZA PLAŽU! Detoks dijeta i par vežbica i bićete BOMBA OVOG LETA!

Ljubav

PRIPREME ZA PLAŽU! Detoks dijeta i par vežbica i bićete BOMBA OVOG LETA!

Podeli vest

Konačno je došlo toplo vreme, a na visokim temperaturama organizmu najviše prijaju voće i sveže povrće, bogato nutrijentima koje telo pune energijom. Zato je sada pravo vreme za detoksikaciju.

Pre svega ograničite unos hleba, šećera i izbegavajte kafu, slatkiše, gazirane napitke, alkohol, masnu, prženu i konzerviranu hranu. Jedite više barene ili grilovane ribe, kuvana jaja (dva puta nedeljno sa žumancetom ili svaki dan belance), kiselo mleko, jagode, trešnje, zelenu salatu, mladi luk, rotkvice, spanać, zelje, tikvice, brokoli, krastavac, karfiol, cele žitarice, orašaste plodove (posebno badem), jabukovo sirće, maslinovo ulje, semenke suncokreta i lana, svež đumbir.

Da biste leto dočekali u top formi, svaki dan, a najmanje tri puta nedeljno, odvojite tri minuta za tri vežbe koje brzo i efikasno "podižu" zadnjicu i zatežu noge. Možete ih raditi kod kuće, na poslu, u parku, potrebna je samo dobra volja i već posle 15 dana primetićete efekat.

JELOVNIK PO SATU (PRIMER)

  • 8:00 Čaša tople vode sa limunom ili šumećom tabletom vitamina C
  • 8:30 Ovsene pahuljice (50 g) sa kiselim mlekom i kuvano jaje
  • 10:00 Čaša vode ili šolja biljnog čaja
  • 11:00 Salata od sirovog povrća (150 g), obaren smeđi pirinač ili proso (50 g)
  • 12:00 Čaša vode ili šoljlja biljnog čaja čaja
  • 13:00 Grilovano povrće (150 g) ili riba na žaru (100g)
  • 14:00 Čaša vode ili biljnog čaja
  • 16:00 Sarmice od zelja punjene smeđim pirinčem ili šaka badema
  • 17:00 Čorba od tikvica, brokolija ili karfiola ili salata posuta semenkama lana, suncokreta ili sveže narendanim đumbirom
  • 20:00 Salata od sirovog povrća (zelena salata, paradajz, tikvice, mladi luk, rotkvice) posuta semenkama suncokreta i lana

Ako se pridržavate ovog načina ishrane sedam dana, trebalo bi da izgubite oko četiri kilograma. Obroke možete da kombinujete po ukusu, a satnicu prilagodite vašem dnevnom rasporedu. Preliv za salatu pravite od prstohvata himalajske soli, 1/2 kašičice susamovog ulja i jabukovog sirćeta. Pre svakog obroka, popijte čašu vode ili čaja (nana, kamilica, žalfija, ehinacea, zeleni). Ne jedite posle 21 sat i nemojte kasno da idete na spavanje.

MINUT ZA SVAKU VEŽBU

Pixabay

Možda prvih dana neće delovati lako, ali ove vežbe su vrlo jednostavne i efektne. Za svaku je potreban samo minut, u pitanju su varijacije čučnjeva koji aktiviraju mišiće nogu i zadnjice.

1. Noge su raširene, malo više od širine ramena, a stopala i kolena blago okrenuta u stranu. Savijte kolena sve dok butine ne budu paralelne sa podom, pa se podignite u početni položaj. Pazite da leđa budu prava i da je težina tela na petama, a ruke podižite dok se spuštate u čučanj.

2. Razmaknite noge malo više od širine ramena, ruke opustite sa strane ili ih stavite iza glave. Spuštajte se u čučanj sve dok kolena ne budu savijena pod uglom od 90 stepeni. Prilikom dizanja, skočite najviše što možete i ponovo se dočekajte u čučanj.

3. Ispravite leđa, stopala su u širini ramena, ruke stavite na kukove. Zakoračite napred tako da se stopalo druge noge podiže od tla. Spustite se u čučanj da koleno ispružene noge bude paralelno sa podom. Podignite se zadržavajući težinu tela na prednjoj nozi. Zatim ponovite vežbu sa drugom nogom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija