• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

24.06.2017

08:29

AKO VAM SE DEŠAVAJU ove stvari onda vam je stvarno potreban ODMOR!

Ljubav

AKO VAM SE DEŠAVAJU ove stvari onda vam je stvarno potreban ODMOR!

Podeli vest

Svakodnevni stresovi dovode do psihičkog i fizičkog umora i trošenja organizma, pa je tada odmor više nego potreban. Ovo su neki od znakova koji mogu da vam ukažu na to da bi zaista trebalo da "stisnete kočnicu"

1. Kolege vas pitaju za zdravlje 

Drugi će verovatno pre vas primetiti da ste pod stresom, da ste razdražljivi ili nervozni. Ako vam kolege prilaze sa rečenicom "Izgledaš umorno." ili pitaju "Da li je sve u redu?", to može da bude jasan znak da je potrebno da odmorite malo. 

2. Često pravite greške 

Hroničan stres je čest uzrok grešaka na poslu i znak da morate "stisnete kočnicu". Zbog umora se gubi sposobnost fokusiranja na sopstvene obaveze pa više nismo u stanju da ih odgovorno obavljamo. 

3. Sve vas boli 

Leđa, glava, oči, stomak… U stresnim situacijama, telo otpušta hemikalije koje su okidač za upale i koje pojačavaju osetljivost organizma na bol. 

KREKERI, KISELI KRASTAVCI... Ove namirnice uništavaju ZUBE!

4. Problemi sa snom 

Nesanica ili povećana potreba za snom, usled hroničnog umora, takođe su indikatori visokog nivoa stresa. Ponekad nam problemi jednostavno ne daju da spavamo, a ponekad smo toliko bezvoljni da bismo ceo dan proveli pod pokrivačem. Ni jedno od ta dva stanja nije normalno i oba jasno ukazuju da nam je potreban odmor. 

NIKAKO NE PIJTE vodu iz plastične flaše koja je stajala na toplom!

5. Više ne podnosite sopstveni posao 

Kada su pod prevelikim stresom i pritiskom ljudi ne mogu da pronađu motivaciju za posao koji obavljaju. To nije ništa neobično u današnje vreme, kada smo svi preopterećeni obavezama. Međutim, ako vam je posao postao nepodnošljivo težak, onda je pravo vreme za odmor. 

6. Izolovani ste se od bliskih ljudi 

Nemate volju za druženjem sa porodicom i prijateljima, izbegavate njihove pozive i jednostavno ne želite da budete sa drugim ljudima. Svima nam povremeno treba vreme za sebe, ali potpuno izbegavanje interakcije sa bliskim ljudima znak je da ste "izgoreli" od obaveza.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija