• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Prva.rs

27.09.2017

15:56

SIMPTOMI KOJI NAJAVLJUJU SRČANI UDAR! Sprečite ih na vreme!

Ljubav

SIMPTOMI KOJI NAJAVLJUJU SRČANI UDAR! Sprečite ih na vreme!

Podeli vest

Uvek je važno da pratite signale koje vam šalje vase telo, pogotovo kada je reč o kobnim bolestima, poput srčanog udara

Srčani udar nije iznenada, već se može predvideti, a simptomi se javljaju nedeljama pre. 

Muči vas nesanica i stalno osećate umor 

To može da predstavlja upozorenje da se koronarna arterija suzila u velikoj meri. Smanjen dotok krvi u srce dovodi do povećanog rada srčane pumpe, što čini da se osećamo malaksalo i premorenom, a pritom da ne možemo ni da zaspimo. 

Otežano disanje 

Ova pojava je sklonija ženskoj populaciji. Poenta je u tome što respiratorni i kardiovaskularni sistem zavise jedan od drugog, pa tako kad srce prima manje krvi, samim tim pluća imaju i manje kiseonika. Otuda kratak dah. 

Mišićna slabost i neprijatan osećaj u grudima 

Pošto imamo manji protok krvi, manjak kiseonika, pa samim tim je i cirkulacija krvi sve lošija. Mišići u tim uslovima ne mogu da se kontrahuju. Što se koronarna arterija više sužava, protok krvi postaje neravnomeran, a sve se to manifestuje u žiganju u predelu grudi. Kasnije nastaju probadanja, bolovi... 

Ako dođete u situaciju da osetite sve navedene simptome, savetujemo vam da se odmah obratite lekaru, kako biste sprečili koban ishod! 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija