• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: express.hr/Informer.rs

10.01.2018

14:43

PET NEOBIČNIH SIMPTOMA koji mogu da budu znak ozbiljnih bolesti!

Ljubav

PET NEOBIČNIH SIMPTOMA koji mogu da budu znak ozbiljnih bolesti!

Podeli vest

Ponekad je bolje biti hipohondar i obracati pažnju na male promene na svom telu, jer te stvari mogu pomoci i identifikovanju i eliminaciji opasnih bolesti u ranim fazama. Ovo su neki od takvih znakova koji izgledaju beznacajno, ali bolesti koje se kriju iza njih su opasne

Ako je na fotografiji s blicom samo jedno oko crveno

 

Crvene oči na fotografijama s blicom su poprilično česti. Pri izradi fotografije uz blic svetlo ulazi u oko brže nego što se zenica uspe da suzi, a potom se reflektuje od očnog dna i izlazi nazad kroz zenicu. Kamera će zabeležiti ovo svetlo kao crvenu zenicu. Crvenu boju daje krv, to jest crvene krvne ćelije kojima je bogata srednja očna ovojnica – žilnica, koja zajedno s mrežnicom oblaže dno oka. No, ako se crvenilo pojavi samo na jednom oku, tada ono može biti signal bolesti - mrene, infekcije, pa čak i raka, kažu stručnjaci. To može biti znak bolesti oka i kod dece.

JEDU VAM SE SLATKIŠI? Posle ovog trika svaka želja za slatkim će nestati!

Crna linija na noktu

Fotografija sa Fejsbuka žene koja je došla na manikir u jedan salon uputila je na stanje koje nije nimalo benigno. Naime, radnica je objavila fotografiju s upozorenjem da se takve promene trebaju uzimati ozbiljno - jer je u ovom slučaju bila reč o raku kože.

Shutterstock

Iznenadna promena rukopisa

Ako se rukopis pojedinca iznenada i bez racionalnog objašnjenja promeni, tada to može biti znak pojave Parkinsonove bolesti. Pomoću rukopisa možemo otkriti i Alchajmerovu bolest, pogotovo ako je reč o slovima nepravilnog i “drhtećeg” izgleda. U ovom slučaju rukopis se pogoršava s lošijim mentalnim stanjem, a pisanje s vremenom postaje sve sporije. Reči se znatno razlikuju jedne od drugih s vidljivim trzajima na pojedinim slovima. Slično je i s Parkinsonovom bolesti koju, osim trzaja, karakterišu uska i zgrčena slova, a rukopis ponekad postane tako sitan, da ga ni sam autor ne može pročitati.

Povremeni bljeskovi svetla

Ako iznenada u svom vidnom polju počinjete uočavati bljeskove svetla koji ne bi trebali da budu tamo, to može biti znak oštećenja na mrežnici. U tim bljeskovima, koji se obično opisuju kao "eksplodirajuće zvezde" ili "munje", pratioc je glavobolja i vrtoglavica, a to je svakako razlog za odlazak lekaru.

Shutterstock

Nadutost

U moderno doba sve se više ljudi susreće s ovim telesnim stanjem zahvaljujući stalnom stresu, prejedanju, lošim prehrambenim navikama i dehidraciji. Ponekad je nadutost samo neugodna, a ponekad ona može biti znak manjih poremećaja, poput preteranog razmnožavanja bakterija u tankom crevu. Osim toga, nadutost je i simptom celijakije, pa čak i raka maternice. Ako uz nadutost primetite i bolove ili neobjašnjive promene u težini, svakako posetite lekara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija