• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: healthline.com/informer.rs

04.06.2018

15:54

UMOR, AKNE, GLAVOBOLJE... 7 znakova hormonske neravnoteže!

Ljubav

UMOR, AKNE, GLAVOBOLJE... 7 znakova hormonske neravnoteže!

Podeli vest

Mnogobrojni su razlozi koji dovode do hormonalne neravnoteže, a najčešće su to stres, loša ishrana, nedovoljno sna ili fizičke aktivnosti

Disbalans hormona znatno utiče i na telo i na psihu, ali se tegobe često pripisuju nekim drugim zdravstvenim problemima i obično prođe dosta vremena pre nego što se utvrdi njihov pravi uzrok.

Mnogobrojni su razlozi koji dovode do hormonalne neravnoteže, a najčešće su to stres, loša ishrana, nedovoljno sna ili fizičke aktivnosti.

Veoma je važno na vreme reagovati kako bi se hormoni vratili u normalno stanje i kako bi organizam mogao ponovo normalno da funkcioniše, piše healthline.com.

Znaci disbalansa hormona su:

o Problemi sa spavanjem, preznojavanje tokom noći i umor

o Čudne menstruacije i smanjena seksualna želja

o Brz rast tamnih dlaka

o Promene na koži: akne, bubuljice...

o Problemi s pamćenjem, glavobolje i migrene

o Neprestana glad i nakupljanje viška kilograma

o Promene raspoloženja i depresija

Osim spoljnih faktora poput zagađenja okoline, stresa, loše ishrane i neaktivnosti, na nivo hormona mogu uticati i prirodni faktori poput menstrualnog ciklusa, trudnoće i menopauze. Hormonalnu ravnotežu mogu poremetiti i kontraceptivne pilule i lekovi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija