• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

15.07.2018

13:18

CIKLUS VAM JE NEPODNOŠLJIV: Ovo su STVARI koje NE smete raditi u toku ONIH dana!

Ljubav

CIKLUS VAM JE NEPODNOŠLJIV: Ovo su STVARI koje NE smete raditi u toku ONIH dana!

Podeli vest

Kada je u toku mesečni ciklus, svaka žena oseća neke nelagodnosi od bolova, do napetosti, psihičke razdražljivosti ili potištenosti. Ipak, neki od ovih simptoma mogu se ublažiti ili u potpunosti izbeći ukoliko se izbegnu greške koje većina žena pravi u toku ciklusa

Ove nelagodnosti su posledica navika za koje niste znale da su loše po vaše fizičko zdravlje u toku onih dana.

Uzimate kontracepciju

Hormonska neravnoteža je najveći uzročnih problema. S obzirom na to da kontracepcijske pilule prvenstveno utiču na hormone, zaboravite li da popijete tri ili više pilula, to može dovesti do neredovnog krvarenja. Dobro je znati da sve metode kontracepcije (osim prezervativa) mogu uticati na menstrualni ciklus, pa se zato savetuje konsultovanje sa ginekologom koji će vam savetovati one koje najviše odgovaraju vašem organizmu.

Pijete više od jedne kafe dnevno

Kada je reč o emocionalnim ''turbulencijama'', PMS može uzrokovati teskobu, napetost, nesanicu i razdražljivost. A ispijanje velikih količina kafe, te osećaje može još više pogoršati.

Preterujete sa alkoholom

Alkohol vam ne može prijati ni kada ciklus nije u toku a u toku ciklusa situacija je i osetljivija. Stručnjaci upozoravaju da prevelike količine alkohola mogu pogoršati grčeve i produžiti njihovo trajanje.

Ne odričete se vežbanja ni na jedan dan

Ako trenirate za maraton ili triatlon, svaka čast. Ali, imajte na umu da svakodnevna rigorozna fizička aktivnost i napor mogu uzrokovati hormonsku neravnotežu. No to ne znači da onih dana u mesecu morate u potpunosti izbegavati vežbanje. Šta više, 30 minuta lagane ili umerene aktivnosti dnevno može ublažiti simptome PMS-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija