• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/ifnormer.rs

13.08.2018

15:48

DA LI POSTOJI UKUSNIJA DIJETA? Smršajte uz ledenu poslasticu!

Ljubav

DA LI POSTOJI UKUSNIJA DIJETA? Smršajte uz ledenu poslasticu!

Podeli vest

Sladoled pomaže u skidanju kilograma jer sadrži kalcijum. Studije su pokazale da su gojazne osobe koje su uzimale suplemente kalcijuma smanjivale telesnu težinu za 26 odsto

Ukoliko planirate da držite dijetu, ali ne želite da se odreknete ove hladne poslastice tokom leta, sladoled dijeta je pravo rešenje. Omogućava da jedete sladoled svakog dana, a da gubite na težini, s tim što je potrebno obratiti pažnju na veličinu porcije.

Žene na dijeti mogu da pojedu jednu činijicu sladoleda dnevno, a muškarcima je dozvoljena jedna i po činijica. Takođe se preporučuje da jedete niskomasni sladoled koji ima 125 ili manje kalorija po obroku.

Ovaj ledeni desert sadrži kalcijum i zato je sa njim mršavljenje lakše. Studije su pokazale da su gojazne osobe koje su uzimale suplemente kalcijuma, smanjivale telesnu težinu za 26 odsto i topile čak 38 odsto više masnih naslaga, od onih koji su bili na običnoj niskokaloričnoj dijeti.

PRVI DAN

Doručak: šolja žitnih pahuljica prelivenih kašičicom šećera, šolja borovnica i šolja niskomasnog mleka

Ručak: sendvič sa dve kriške integralnog hleba, listom zelene salate i 75 g tunjevine. Po želji dodajte i kolutove paradajza i mrvljeni bosiljak

Užina: šolja niskomasnog mleka i jedna voćka

Večera: velika kriška pice sa sirom i mešana salata

Desert: činijica sladoleda

Pixabay

DRUGI DAN

Doručak: 75 g mladog sira, dva integralna tosta, pomorandža, šolja čaja

Ručak: grilovane pileće grudi (150 g), parče integralnog hleba, velika salata od sezonskog povrća

Užina: šejk od 2,5 dl domaćeg kefira (ili jogurta) i pola šolje malina, kupina ili borovnica

Večera: 200 g šampinjona pečenih na teflonu, 25 gr šunke, šolja mešanog povrća kuvanog na pari i paradajz

Desert: činijica sladoleda

Pixabay

TREĆI DAN

Doručak: čaša mleka, dva integralna tosta, režanj posne šunke

Ručak: dve kugle sladoleda, dve breskve ili šljive

Večera: 80 g kozjeg sira sa paradajzom, integralna kifla, pečena paprika začinjena maslinovim uljem

Užina: dve kugle sladoleda

Pixabay





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija