• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/Informer.rs

03.09.2018

22:30

KINESKA MEDICINA: Vreme buđenja govori dosta toga o vama!

Ljubav

KINESKA MEDICINA: Vreme buđenja govori dosta toga o vama!

Podeli vest

Buđenje noću povezano je s duševnim i fizičkim stanjem čoveka, a vreme u koje se to dešava otkriva o kakvim problemima se radi. Pogledajte na sat i saznaćete šta u vašem tvom telu i emocijama nije dobro

Tradicionalna kineska medicina i te kako obraća pažnju na takve stvari. 
Pronađite doba noći u koje se najčešće budite i otkrite što to znači: 

21:00 do 23:00 

Ako imate problema sa spavanjem u tom delu noći, možda ste pod stresom i muče vas događaji koje ste preživeli tog dana ili ono što vam predstoji sutra. To remeti protok energije. Do blokade energije može doći i ako se ne hranite zdravo ili jedete prekasno. 
23:00 do 1:00 

Buđenje u ovo doba ukazuje da vas nešto muči, odnosno da nešto zamerate (grizete se zbog nečega) - možda nečega što ste rekli, uradili ili je možda trebalo da uradite, a niste. To je vreme kada se jin energija pretvara u jang. Prema drevnom kineskom verovanju, jin simbolizuje ženski aspekt (negativno, tamu, blagost, vlagu, noć i dobre strane svega), a jang muški (pozitivnost, vedrinu, čvrstoću, suvoću, dan i dominantne aspekte). Buđenje u to doba može da ukaže da konzumirate previše nezdravih masnoća. 

Shuterstock

1:00 do 3:00 

Ako se najčešće budite u ovo vreme, verovatno ste ljuti i frustrirani, odnosno, prepuni ste negativne energije tokom dana pa se to odražava i na spavanje. Svakako biste morali da se opustite jer to šteti procesima koji se odvijaju u vašem telu. Ovo doba noći je vrlo važno za telo jer tada najaktivnije izbacuje otrove, odnosno detoksikuje se i obnavlja. Jetra ispušta toksine, stvara molekule važne za probavu, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako s njom nešto nije u redu, budićete se u ovo doba. 

3:00 do 5:00 

Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vreme, ako gledamo duhovni aspekt života. Od fizičkih razloga, moguće je da vam je hladno dok spavate i procesi u telu ne mogu da se odvijaju pravilno. Takođe, buđenje u ovo vreme može da ukaže na probleme s plućima i nedovoljan ulazak kiseonika u organizam. 

5:00 do 7:00 

U ovo vreme aktivno je debelo crevo, a toksini koji su tokom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tela. Buđenje u ovo doba može da znači da ste jeli prekasno ili da imate naviku da jedete lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih sastojaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija